GR5 Moersdorf – Mertert (11 km)

vorigevolgende

Zaterdag 26 april GR5 Moersdorf – Mertert (11 km)

Op 26 april, koningsdag, zijn we na het ontbijt vertrokken vanuit Apeldoorn en met de auto naar Moersdorf gereden. Het navigatiesysteem voerde ons via Duitsland, maar helaas waar er enkele flinke files vanwege wegwerkzaamheden, waardoor we pas rond half drie in de middag in Moersdorf aankwamen.

We hebben eerst ingecheckt in het hotel. We hebben hier drie nachten overnacht. De prijs was laag (€60 per nacht inclusief ontbijt, maar de matrassen waren niet al te best en het ontbijt simpel).

Iets na 3 uur in de middag zijn we gaan wandelen. Het was heerlijk wandelweer, eerst een zonnetje, later wat meer wolken en zo’n 18 graden. Vanuit ons hotel zijn we door het dorp omhoog gelopen en een paar honderd meter verder waren we al op het punt waar we het vorig jaar geëindigd zijn. We hebben daar de route weer opgepakt en binnen een paar honderd meter liepen we meteen even fout, veel te ver omhoog. De route was hier slecht aangegeven.
Nadat we weer terug op de route waren kwamen we meteen een bankje tegen waar we even heerlijk in de zon gezeten hebben met een mooi uitzicht over Moersdorf. Daarna ging het via een steile trap naar beneden en meteen weer omhoog. We liepen daarna verder voornamelijk door het bos en kwamen zo aan bij een imposant viaduct. We liepen hieronder door en volgden de beschreven gewijzigde route, maar al snel zagen we geen route aanwijzingen meer. Achteraf bleek dat de route opnieuw gewijzigd was. Een stuk verder kwamen we bij de rivier de Sure. Daar zagen we de route aanwijzingen weer. We zijn daarna verder langs de Sure en de Moezel voorbij Wasserbillig tot in Mertert gelopen. Daar kwamen we om 7 uur in de avond aan. We hebben eerst in Mertert gedineerd en zijn daarna met de bus teruggegaan naar Moersdorf.

FormatFactorymoersdorf-mertert (2)
FormatFactorymoersdorf-mertert (3)
FormatFactorymoersdorf-mertert (6)
FormatFactorymoersdorf-mertert (7)
FormatFactorymoersdorf-mertert (8)
FormatFactorymoersdorf-mertert (9)

vorigevolgende