GR5 Dudelange – Molvange (18 km)

vorigevolgende

Vrijdag 2 mei 2014: GR5 Dudelange oost – Molvange (18 km)

Na een goede nachtrust in een “Spacious room” die toch niet zo groot bleek te zijn hebben we een goed ontbijt gehad. Daarna hebben boodschappen gedaan bij de Match tegenover het hotel.

We moesten eerst weer ruim 2 kilometer teruglopen naar de route. Deze dag was het bewolkt, niet warm en op een klein buitje na droog. Na enkele kilometers kwamen we bij het Johannisgebierg, een flinke heuvel. Volgens het boekje was er 200 meter vanaf de route een kapel en een uitkijktoren. Deze waren er inderdaad maar de kapel was dichtgespijkerd en de uitkijktoren afgesloten met een hekwerk. Dus het mooie uitzicht hebben we gemist.

Daarna zijn we doorgelopen over een aantal heuvels. Een was er behoorlijk stijl en glad van de regen die er de vorige dag gevallen was. Na Tetange ging het dan eindelijk richting Frankrijk, terug naar wit rood. Het Franse stuk was uitstekend gemarkeerd en opnieuw was er een veranderling van de route die niet op het internet stond.

In Molvange hebben we even op de bus gewacht, maar die ging niet verder dan de grens met Luxemburg. Daarna was het nog meer dan 2 kilometer teruglopen naar het hotel. We hebben in het hotel gegeten en in de avond alvast de lunch voor de volgende dag klaargemaakt, want het zou vroeg dag zijn, omdat we de bus in Frankrijk wilde halen.

FormatFactorydudelange - molvange (1)
FormatFactorydudelange - molvange (3)
FormatFactorydudelange - molvange (7)
FormatFactorydudelange - molvange (10)
FormatFactorydudelange - molvange (13)
FormatFactorydudelange - molvange (15)

vorigevolgende