Veenhuizen – Langelo (16 km)

vorigevolgende

Woensdag 31 maart 2021: Veenhuizen – Langelo (16 km)

Na een heel rustige nacht werd ons ontbijt al even voor acht uur in de ochtend bezorgd. Het werd buiten ons appartement in de gang op een tafel neergezet. Degene die het ontbijt rondbracht klopte aan, waarna het ruime ontbijt zelf hebben opgepikt. Maar we moesten zelf de koffie en thee zetten. Na het ontbijt heeft Gijs de auto weggebracht naar Langelo, het eindpunt van de etappe van deze dag. Daarna is hij teruggefietst naar Veenhuizen.

Even na 10 uur zijn we begonnen met deze etappe. Meteen aan het begin zijn we even afgeweken van het Drenthepad via een klein paadje door de bosjes achter onze verblijfplaats langs. Even verder staken we een begraafplaats over, waar de ambtenaren en verpleegden apart begraven lagen. De verpleegden lagen in een veld met anonieme graven.

Via bospaden kwamen we even op een wat drukkere weg. Algauw gingen we weer een bospad in. We moesten een paar keer even buiten het pad om door het dichte bos en de struiken struinen om zo onze voeten droog te houden. Even verder kwamen we langs een mooi plekje voor onze lunch. Het was inmiddels zo warm geworden dat we in T-shirt en korte broek verder konden lopen. Via een ommetje door de Tonkensche bossen liepen we naar het dorpje Westervelde met enkele mooie oude karakteristieke Drentse boerderijen.

Net buiten het dorpje kwamen we langs een hunebed. Even verder kwamen we langs een paar mooie vennen aan de rand van een natuurreservaat. Het Drenthepad ging dwars door het plaatsje Norg heen. Ook hier waren enkele oude karakteristieke boerderijen. Voorbij Norg gingen we de Langloër duinen in, een zanderig bosgebied met een groot aantal kleine zandheuvels.

Net voor Langelo maakten we nog even een ommetje om het Schillenveen heen. Daarna was het nog een paar kilometer naar Langelo, meest over onverharde paden. Vanaf het Drenthe pad was het nog een paar honderd meter tot de auto, die in Langelo geparkeerd stond. Vanaf Langelo zijn we met de auto teruggereden naar Veenhuizen om de fiets te halen. Daarna zijn we naar huis gereden nog nagenietend van twee prachtige wandeldagen.

vorigevolgende