Hooghalen – Beilen (18 km)

vorigeeinde

Vrijdag 13 november 2020: Hooghalen – Beilen (18 km)

In de ochtend zijn we eerst met de auto naar het Station van Beilen gereden. Daar hebben we de auto geparkeerd. Daarna zijn we met de fietsen doorgereden naar Hooghalen. Dat was deze keer slechts acht kilometer. We hebben daar de fietsen daar vastgemaakt aan een fietsenrekje.

Langs de sportvelden op verlieten we Hooghalen. Aan de andere kant van de A28 kwamen we door het buurtschap Laaghalen. Door de weilanden heen liepen we naar het eerste natuurgebied van deze dag, het Noorderveld. Via een onverhard pad kwamen we dit natuurgebied binnen. Het bestond uit gras en heide en enkele vennetjes. Het was een mooi gebied om door te lopen vooral met het de zon.

Tegen het einde van dit natuurgebied zagen we een mooi bankje voor de lunchpauze. Het bankje stond enigszins beschut tegen de vrij stevige wind. Na de lunchstop liepen we langs de rand van het Noord Hijkerzand. De runderen met hele brede horens liepen er los. Gelukkig waren ze behoorlijk tam.

Na een korte doorsteek kwamen we bij het volgende natuur reservaat, het Zuid Hijkerzand. We liepen een beetje langs de rand, maar we hadden een prachtig uitzicht over dit gebied met opnieuw voornamelijk gras en heide. Hierna volgde een paar kilometer door de weilanden.

Daarna bereikten we het derde natuurgebied van deze dag, de Brunstinger plassen. Dit was opnieuw een stuk heide en gras met enkele plassen. Hier liepen we over een smal hobbelig graspad. Dat was wel een heel mooi gedeelte van de etappe. Vervolgens liepen we weer een stuk door de weilanden en daarna het buurtschap Brunsting. Hier stond een aantal oude boerderijen met rieten daken. Ook stond er langs de weg nog een informatiebord over de geschiedenis van Brunsting.

Vanaf Brunsting was het niet ver naar Beilen. Nadat we de A28 overgestoken waren liepen we eerst nog even langs de rand van Beilen, waarna we het dorp ingingen. We kwamen door de winkelstraat en langs de oude kerk. Daarna was het nog even lopen tot het eindpunt van deze etappe bij het station van Beilen. Daarna hebben we met de auto de fietsen in Hooghalen opgehaald en zijn we weer naar huis gereden.

[

vorigeeinde