Oosterhesselen – Nieuw-Balinge (17 km)

vorigevolgende

Dinsdag 24 november 2020: Oosterhesselen – Nieuw-Balinge (17 km)

Ook deze week hadden we nog goed herfstweer om weer een etappe van het Drenthepad te lopen. Al te veel mooie herfstkleuren waren er niet meer. De natuur begint steeds meer in de winterslaap modus terecht te komen. We zijn in de ochtend eerst met de auto naar Nieuw Balinge gereden. We hadden daar de auto weer bij de school geparkeerd. Daarna zijn we naar het beginpunt van de etappe in Oosterhesselen gefietst. Deze keer hebben we de fietsen vastgemaakt aan een boom aan de oostrand van Oosterhesselen.

We liepen eerst door Oosterhesselen en we verlieten het dorp langs de sportvelden. Er volgden een paar kilometer met ene paar bosjes. Aan de rand van het laatste stuk bos stond een bankje op een mooi beschut plekje, dus een prima plek voor de eerste lunchpauze. Al snel na deze pauze bereikten we het dorpje Gees. Het Drenthepad liep langs de oude met riet gedekte boerderijen in Gees. Ook voor de huizen en in de tuinen stonden nog heel wat oude en soms erg verroeste gereedschappen te pronken. Voor ons was het Drenthepad een mooie manier om het dorpje Gees te verkennen.

Vanuit Gees kwamen we eerst langs een biologische varkensboerderij, waar ze nog echt scharrelvarkens hielden. Even verder bereikten we de Geeserstroom. Aan het begin hiervan hadden we een mooi uitzicht over een meertje. Daarna ging de route een heel stuk langs de Geeserstroom op. Deze stroom is weer teruggegeven aan de natuur. En door de regen van de laatste tijd was het een behoorlijk nat en woest gebied geworden.

Een aantal kilometers verder kwamen we bij het heideveld de “Hooge Stoep”. Dit was een langgerekt heidegebied waar we eerst een stuk langs op liepen. Op een gegeven moment kwamen langs een mooi plekje met een bankje, een prima plaats voor onze tweede lunchpauze. Na deze pauze staken we de hei over via een smal pad. Aan de andere kant van de heide liepen we nog een heel stuk langs dit mooie heidegebied op.

Aan het einde van het heidegebied volgde eerst nog een stukje door het bos. Daar zagen we even voordat we de verharde weg iemand achteruit het bospad in rijden. Deze chauffeur was niet handig door van het pad af te geraken met twee wielen in een naastgelegen sloot. Hij moest er hulp bij gaan halen. Wij liepen weer door en zagen dat het niet was toegestaan om hier met de auto te rijden.

Het was niet al te ver meer lopen naar het eindpunt in Nieuw-Balinge. We hebben met de auto de fietsen opgehaald in Oosterhesselen en zijn daarna naar huis gereden.

vorigevolgende