Anloo – Gasselte (17,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 9 november 2020: Anloo – Gasselte (17,5 km)

Op een goede wandeldag in november reden we in de ochtend eerst naar Gasselte. Daar hebben we de auto geparkeerd. Vanaf Gasselte hebben we naar het beginpunt van de etappe in Anloo gefietst. Daar hebben we onze fiets naast het museum op een parkeerplaats achtergelaten.

Het eerste deel van de etappe vonden we het mooist. We liepen al snel Anloo uit. Niet veel verder kwamen in het Landgoed Terborgh. Eerst liepen we nog langs de bosrand. Daarna liep het Drenthepad zigzaggend door het landgoed Terborgh om zo alle bijzondere plekjes aan te doen. Als eerste kwamen we langs het Pinetum, een park met zeer veel verschillende soorten coniferen. Het was zeer fraai aangelegd.

Enkele honderden meters verder kwamen we langs een hunebed, die zich deze keer midden in het bos bevond. Het zou het enige hunebed zijn van deze etappe. Vervolgens liepen we door het bos verder richting een heidegebied. In het midden van dit heidegebied stond een bankje, een prima plek voor een rustpauze en onze lunch.

Daarna liepen we door een afwisseling van bos en open stukjes richting Gieten. Het Drenthepad ging hier over de Hondsrug vanwaar je een goed uitzicht had op het lager gelegen polder gebied richting de provincie Groningen. We passeerden ook enkele mooi gelegen grasheuvels. We genoten van de herfstkleuren die er nog steeds waren. Even voor Gieten kwamen we weer door een stukje bos met daarin een plas met mooie waterspiegelingen.

Bij Gieten moesten we door een tunnel onder een verkeersweg door. Alhoewel deze voor alle verkeer was afgesloten konden we er als wandelaars toch door. Net na deze tunnel passeerden we een begraafplaats waar we even op een bankje gezeten hebben voor een rustpauze.

Na deze pauze vervolgden we onze weg richting Gasselte. De lucht begon donkerder te worden maar het bleef gelukkig nog een tijdje droog. We lieten over rustige weggetjes en fietspaden langs Gieten op. Vervolgens kwamen er weer onverharde stukken. Zo’n drie kilometer voor het einde van de etappe begon het zo af en toe wat te regenen. We kwamen nog door smalle stukjes bos voordat we Gasselte bereikten. Vanaf Gasselte zijn we eerst naar Anloo gereden om daar onze fietsen op te halen en vervolgens naar huis.

vorigevolgende