Ruinen – Uffelte (12 km)

vorigevolgende

Woensdag 24 februari 2021: Ruinen – Uffelte (12 km)

Nadat we op 23 februari een etappe gelopen hebben langs het Drenthepad hebben we de dag erna nog een etappe gedaan. Het was nog steeds heel erg mooi lenteweer, zo’n 18 graden. Dus waarom niet nog een keer naar Drenthe om van het mooie weer te genieten. Omdat deze etappe erg kort was besloten we er om een rondwandeling van te maken.

In de ochtend zijn we met de auto naar Uffelte gereden. We zijn eerst van Uffelte naar Ruinen gelopen via het Rheebruggen natuurgebied en Ansen. Dat was zo’n 7,5 kilometer lopen. Net voor Ruinen hadden we onze eerste lunchpauze.

Na deze pauze waren we al snel in Ruinen, waar we aan onze etappe begonnen. We liepen eerste een stukje door Ruinen. Even verder verlieten we Ruinen weer langs een onverhard pad richting het Anserdennen gebied van het Dwingelderveld. Er stonden in dit gebied echte oude dennen afgewisseld met kleine heideveldjes. Ook zagen we in het bos een groot aantal kleine heuveltjes.

Nadat we het bos gepasseerd waren kwamen we door het Anserveld, een nat heide gebied met heel veel plassen. Het Drenthepad ging hierover een verhard fietspad, zodat we door het water hoefde te lopen. Het was een mooi gebied om door te lopen. Daarop volgde er een vrij lang zandpad richting Uffelte. Even voor Uffelte maakte we nog een ommetje door het Rheebruggen natuurgebied, een afwisseling van stukjes bos, houtwallen en stukjes weidegrond. Daarna waren we al snel in Uffelte en zijn we weer naar huis gereden op een mooie wandeldag.

vorigevolgende