Anloo – Midlaren (15 km)

vorigevolgende

Maandag 12 april 2021: Anloo – Midlaren (15 km)

We hadden nog vier etappes te gaan in het noorden van Drenthe. Dat was eigenlijk te ver rijden voor dagtripjes. Daarom hebben we besloten om deze etappes in een midweek te lopen. We hebben hiervoor een vakantie bungalow in de Bloemert in Midlaren geboekt. Dat was de beste oplossing voor corona tijd zodat we gemakkelijk ons eigen eten konden bereiden.

In de ochtend van 12 april reden we eerst naar Midlaren en daar de auto op het bungalowpark achtergelaten. Met de fietsen zijn we daarna naar Anloo gefietst.
Het was deze dag meer winter dan lente met talrijke hagel en sneeuwbuien en een temperatuur ver onder de tien graden. Tijdens de fietstocht naar Langelo hadden we geluk. Want juist tijdens deze tocht scheen de zon en konden we onze eerste lunchpauze op een bankje op een mooi zonnig plekje net voor Anloo houden.

De etappe begon bij het Homanshof, toegangspoort naar het national park de Drentse Aa. Op de parkeerplaats konden we onze fietsen achterlaten en goed vast zetten. We liepen al snel Anloo uit langs een begraafplaats op. De eerste hagelbuien kwamen al over ons heen. We liepen langs de rand van het Sniphorstbosch en op het laatst nog even door het bos naar hunebed D8. Dit was een echt model hunebed.

Even verderop kwamen we in het mooie heidegebied De Strubben. Juist toen we erdoor heen liepen kwam er een stevige hagelbui over. Nadat de bui weer ongeveer over was kwamen we weer in het bos en daarna enkele landerijen tot Schipborg. Het was een mooie route. We gingen langs de zuidrand van Schipborg. Even voorbij Schipborg hadden we een fraai uitzicht over de Drentse Aa. Verderop werd de route verhard. We liepen langs Westlaren op naar de psychische kliniek Dennenoord. Dat was een mooi terrein om door te lopen. Vlakbij een grote vijver hebben we even gezeten voor onze tweede lunchpauze.

Na onze lunchpauze waren we al snel in Zuidlaren, waar we langs verschillen Brinken opliepen naar de oostrand van deze plaats door een bomenrijk gebied. Na Zuidlaren liepen we langs een kanaal op, waar we twee molens mochten bewonderen. Verderop staken we door naar het Zuidlaardermeer. We liepen een stukje langs het meer op. Daarna was het niet ver meer tot het eindpunt in Midlaren.

Vanuit Midlaren was het nog 1 km vanaf het Drenthepad tot het bungalowpark. We hebben bij de receptie de sleutel van ons huisje gehaald. Daarna hebben we onze spullen binnen gezet in het huis. Vervolgens heeft Gijs de fietsen in Anloo opgehaald met de auto. We hebben zelf gekookt en verder rustig aangedaan.

vorigevolgende