Emmen – Oosterhesselen (21 km)

vorigevolgende

Dinsdag 23 maart 2021: Emmen – Oosterhesselen (21 km)

Dit was op het zuidelijk deel van het Drenthepad de laatste etappe die nog resteerde. Het was wat ons betreft een van de minder mooie etappes van het Drenthepad. Op een goede wandeldag met gematigde temperaturen en een afwisseling van wolken en wat zon hebben we deze etappe gelopen. In de ochtend zijn we eerst met de auto naar Oosterhesselen gereden. Daar hebben we onze fietsen achtergelaten en aan een boompje vastgezet. Daarna zijn we met de auto doorgereden naar Emmen. We hebben de auto bij het station geparkeerd.

Het Drenthepad ging vanaf het station meteen richting het stadspark, waar het dierenpark van Emmen vroeger gevestigd was. We herkenden nog duidelijk het landschap en de gebouwen van het dierenpark. Het was een mooie metamorfose van het vroegere dierenpark. Het is een stadspark geworden waarin vele lokale activiteiten plaatsvinden en waarin vrijwilligers allerlei bijdragen konden leveren.

We verlieten het park vis de voormalig ingang van het dierenpark in het centrum van Emmen. We waren al snel door het centrum heen. Een kilometer verderop kwamen we door het buurtschap Westenesch. Hier waren rond de brink nog een heel aantal fraaie oude Saksische boerderijen te bewonderen. Even verder bereikten we een bosgebied. In het midden van dit bosgebied was een klein stukje heide. Daar zagen we een bankje met een mooi uitzicht, een prima plek voor onze eerste lunchstop.

Na de lunchpauze gingen we al snel het bos weer in. Vanwege een grote renovatie van de autoweg moesten we ruim twee kilometer omlopen. Deze omloop route was helaas niet al te fraai, want we moesten geruime tijd in de buurt van een autoweg lopen. Nadat we weer terug waren op de officiële route werd het Drenthepad weer een stuk onverhard. We liepen tussen landerijen door en via het dorpje Diphoorn naar Sleen. In het centrum van Sleen namen we onze tweede lunchpauze.

Voorbij Sleen liepen we eerste een stuk over onverharde paden langs een houtwal op. Een paar kilometer verder moesten we een paar kilometer over een fietspad lopen naast een niet echt stille weg. Een paar kilometer voor het einde maakte het Drenthpad nog een ommetje door Havezathe de Klencke. Na eerst een stukje bos liepen we hier over een wat grassig heideveld met een enkel vennetje en jeneverbesstruiken. Dit was duidelijk het mooiste deel van deze etappe.

Daarna was het niet ver meer naar ons eindpunt in Oosterhesselen. Vanaf Oosterhesselen zijn we met de fietsen teruggegaan naar het station van Emmen. Het was een gemakkelijk fietstocht want we hadden de wind in onze rug. Vanaf Emmen zijn we weer met de auto naar huis gereden.

vorigevolgende