GR5 Ribeauvillé – Aubure (10,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 31 juli 2014: GR5 Ribeauvillé – Aubure (10,5 km)

Op woensdag 30 juli hadden we een rustdag van het wandelen en Straatsburg bezocht. Het was de moeite waard. We bezochten onder andere een wijk met prachtige vakwerkhuizen aan het water, een indrukwekkende zeer fraai versierde kathedraal, het Europees parlement, enz. Het was inderdaad een dag met slecht weer, een groot aantal zware buien met af en toe onweer, maar ook af en toe even droog en een zonnetje. We hebben hiervan een paar foto’s bijgevoegd.

Op donderdag 31 juli hadden we een prachtige dag met veel zon, 25 graden en maar een enkel wolkje. Dat was echt genieten na zoveel slecht weer. Nadat we wakker werden zijn we opgestaan en zijn we meteen vertrokken vanuit de Gite d’Etappe en hebben we onze eigen broodjes gegeten. We hadden geen trek in nog een dag met alleen maar een paar stokbroodjes met jam. Omdat we vanaf nu het hart van de Vogezen ingaan en er nauwelijks meer winkels langs de route zijn totdat we over een aantal dagen in Thann arriveren hebben we eerst het een en ander voor de komende dagen in een grote supermarkt in Selestat ingeslagen. Daar hebben we ook nog even de tank van de auto opgevuld.

Na de boodschappen zijn we met de auto naar Aubure, het eindpunt van de etappe van deze dag, gereden. Daar hebben we de fiets met de ketting aan een boom vastgezet. Daarna zijn we teruggereden naar Ribeauvillé, het punt waar we twee dagen geleden gestopt waren. Het was inmiddels bijna 12:00 uur voordat we aan de etappe begonnen. Het kwam dan ook prima uit dat we deze dag maar een korte etappe liepen.

We moesten deze dag eerst zo’n zeven kilometer lang stijgen. We begonnen op 265 meter hoogte en uiteindelijk bij de Koenigsstuhl bereikten we het hoogste punt van 938 meter. De route tot de Koenigstuhl ging bijna helemaal door het bos en we kwamen niemand tegen. Onderweg hebben we even langs het pad gezeten om te lunchen. De Koenigsstuhl is een rots die inderdaad wel een beetje op een troon leek. Anja wilde daar wel even naast zitten en Gijs wilde er natuurlijk even bovenop zitten.

Daarna was het niet al te ver meer naar Aubure. Daar aangekomen heeft Gijs met de fiets de auto opgehaald. Hij was binnen 45 minuten al weer terug om daarna door te rijden naar Le Bonhomme. De camping lag even buiten het dorpje aan een heel steil weggetje langs de GR5. Het was een hele simpele kleine terrascamping alleen geschikt voor niet al te grote tenten. We hebben er drie nachten gestaan. De eerste nacht was er nog één andere tent. De andere twee nachten waren we de enige kampeerders. Daardoor was één wastafel, één toilet, één afwasbak en één douche ruim voldoende. De kampeerplaats lag bijna tien meter lager dan de parkeerplaats van de auto. We moesten alle spullen via een trap naar beneden dragen. Omdat we er drie dagen bleven en de weersvooruitzichten toch nog wel weer een aantal buien in petto hadden, besloten we toch maar de onze middelgrote tent op te zetten. Er was net één plekje waar deze tent paste.
Toen de tent eenmaal stond vonden we het een prachtig plekje. We hebben daarna gekookt en nog een tijd heerlijk buiten gezeten.

Ribeauvillé - Aubure (1)
Ribeauvillé - Aubure (7)
Ribeauvillé - Aubure (9)
Ribeauvillé - Aubure (10)
Ribeauvillé - Aubure (12)

vorigevolgende