GR5 Col de la Katzmatt – Le Howald (12 km)

vorigevolgende

Vrijdag 25 juli 2014: GR5 Col de la Katzmatt – Le Howald (12 km)

We hebben voor deze dag een nieuwe manier bedacht om een etappe af te leggen. Eerst de tent opbreken, dan de fiets op het eindpunt brengen en met de auto terugrijden naar het beginpunt van de etappe, de etappe lopen, dan met de fiets de auto ophalen en daarna doorrijden naar de camping die zich dicht bij het eindpunt van de etappe van de volgende dag bevond. Dat maakte het mogelijk om drie nachten op dezelfde camping te overnachten.

In de ochtend werden we gewekt met een aantal buitjes. We hebben maar in de tent ontbeten. Wat moest dat vandaag worden? Het viel uiteindelijk alleszins mee. Pas tegen het einde van de etappe kwamen de buien op. We hebben onderweg slechts een paar druppels regen gehad en de temperaturen waren zo tussen de 20 en 25 graden.

Nadat we tent nat opgebroken hadden, zijn we eerst naar le Hohwald gereden. Daar hebben we de fiets afgezet en vastgemaakt met een ketting aan een lantaarnpaal. We reden terug naar het begin van de etappe, waar we de auto geparkeerd hebben. We begonnen even voor elf uur aan onze etappe. De etappe was niet zwaar. Een eindje onderweg kwamen we langs een abri met een grasveldje er naast. Dat zou een ideaal plekje geweest zijn om wild te kamperen als we met rugzak en tent hadden gelopen.

De col du Champ de Feu was de hoogste plek op deze dag (1075 m). Daar was een groot gebied zonder bomen. We hebben daar geluncht met een mooi uitzicht. Na de lunch zijn we doorgelopen naar beneden door het bos richting Le Howald. Onderweg kwamen langs de watervallen van Le Howald.

In Le Howald aangekomen hebben we de fiets gepakt en hebben we naast de kerk een bankje gevonden waar Anja kon zitten om te wachten op Gijs en als het zou gaan regenen kon ze daar binnen zitten. Daarna is Gijs vertrokken met de fiets terug naar de auto, ongeveer 10 km en 450 meter omhoog. Hij was net op tijd bij de auto voordat het even hard begon te regenen. Daarna is hij met de auto naar Le Howald gereden om Anja op te halen. Toen Gijs daar aankwam barstte daar net de stortbui los. Anja was inmiddels het kerkje ingegaan om daar te schuilen. Nadat het ergst over was zijn we doorgereden naar de camping in Barr, niet ver van de GR5. Tussen de buien door hebben we de tent opgezet. Daarna hebben we gekookt en op de camping gegeten en in de avond zijn we nog even het stadje ingelopen.

Col de la Katzmatt – Le Howald (5)
Col de la Katzmatt – Le Howald (8)
Col de la Katzmatt – Le Howald (13)
Col de la Katzmatt – Le Howald (14)
Col de la Katzmatt – Le Howald (16)

vorigevolgende