GR5 Neumatten – Chatenois (14 km)

vorigevolgende

Maandag 28 juli 2014: GR5 Neumatten – Chatenois (14 km)

Op deze ochtend werden we wakker met veel wolken en een klein beetje zon. Het was wel meteen redelijk warm. Gijs heeft eerst vers brood gehaald bij de bakker. Daarna buiten ontbeten, de spullen ingepakt en de tent afgebroken. Net toen we het laatste deel van de tent inpakten begon het een beetje te regenen. Nadat we van de camping vertrokken waren hebben we eerst de fiets naar Chatenois gebracht en daar op een parkeerplaats met de ketting aan een boom bevestigd. Daarna zijn we teruggereden naar Neumatten. Onderweg met de auto hadden we wel wat regen, maar tijdens de wandeling hadden we geluk, geheel droog en later ook meer zon iets boven de 25 graden.

De etappe van deze dag was vrij gemakkelijk. Hij liep langs enkele kasteelruïnes. Bij een van deze ruïnes (Bernstein), waar je ook in kon, hebben we geluncht. Vooral de ruïne van l’Ortenbourg stak indrukwekkend hoog boven de omgeving uit. We kwamen onderweg nogal veel dagwandelaars tegen. Nadat we afgedaald waren in het dal was het laatste stuk heel vlak. Op bepaalde plaatsen leek het wel Nederland. De route loopt vanaf de Huenelmuehle richting Chatenois geheel anders dan aangegeven in de beschrijving. Hij gaat nu langs een vrij smal pad langs de rivier richting Chatenois en daarmee snijdt je toch wel een stukje af.

In Chatenois aangekomen heeft Gijs met de fiets weer de auto in Neumatten opgehaald. Hij is via een toeristische route door de wijngaarden gereden. Toen hij weer terug was in Chatenois begon het te onweren, stortregenen en hard waaien. Aangezien de weersverwachtingen voor de volgende twee dagen ook slecht waren en er veel regen verwacht werd besloten we om niet te gaan kamperen. In plaats van door te rijden naar de camping in Ribeauvillé, zijn we meteen doorgereden naar de Gite d’Etappe in Chatenois, vlakbij het eindpunt van de etappe van deze dag. We besloten om daar in ieder geval twee dagen te blijven, wat uiteindelijk drie dagen werd omdat we woensdag een rustdag genomen hadden vanwege het slechte weer.
We hadden in deze Gite d’Etappe een tweepersoons kamer voor ons zelf en een gezamenlijk douche en toilet. We hebben daar s’avonds ook warm gegeten. Dat was wel zo gemakkelijk. Het was wel een simpele maaltijd. Daarna hebben we nog even gerelaxed.

Neumatten - Chatenois (4)
Neumatten - Chatenois (8)
Neumatten - Chatenois (10)
Neumatten - Chatenois (11)
Neumatten - Chatenois (15)

vorigevolgende