GR5 Aubure – Le Bonhomme (16,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 1 augustus 2014: GR5 Aubure – Le Bonhomme (16,5 km)

In de ochtend werden we in alle stilte wakker en de zon scheen voluit. Het beloofde een mooie dag te worden. En inderdaad ook deze dag was een perfecte wandeldag, veel zon, een enkel wolkje en 26 graden in het dal en 20 graden op de top.

Na ons ontbijt zijn we met de auto naar Aubure gereden. Daar hebben we de GR5 weer opgepakt. We begonnen op 800 meter hoogte. Het ging meteen gestaag omhoog. Op een gegeven moment was het even heel erg modderig en voor de Petit Brézouard en later de Grand Brézouard (1228 meter) werd het even steil, maar toch niet echt lastig. De lunch hebben we genomen tussen deze twee toppen in op een picknickbank bij een abri. Daar zaten we heerlijk in de zon en hadden we een prachtig uitzicht.

Op deze dag kwamen we heel wat wandelaars tegen, de meeste waren dagtoeristen. Met een echtpaar uit Nederland die aan het bosbessen plukken waren hadden we een leuk gesprek. We kwamen ook een paar jongere vrouwen met hele zware rugzakken tegen, die zeer druk kwebbelend dezelfde route volgden. Het was de mooiste Vogezen etappe tot nog toe.

Na de top ging het meteen weer flink naar beneden. Even verder liepen we over de kam van de berg richting col des Bagenelles. Daar begon de afdaling naar Le Bonhomme. Nadat we een weiland overgestoken waren liepen we even mis. Maar we kwamen weer goed uit in Le Bonhomme. We waren heel mooi op tijd al weer op de camping, 15:15 uur. Gijs had toen nog een pittige fiets tocht in het vooruitzicht van bijna 20 km, eerst nog flink naar beneden, maar daarna een flink klim met een stijging van bijna 500 meter. Dit gaf Anja ruim de tijd om zich te douchen en zich te verdiepen in een roman. Nadat Gijs terug was heeft hij zich ook gedoucht en hebben we op de camping gekookt en gegeten. En na de afwas werd het al snel fris en hebben we nog een kaartspelletje gedaan in de tent.

Aubure – Le Bonhomme (3)
Aubure – Le Bonhomme (7)
Aubure – Le Bonhomme (14)
Aubure – Le Bonhomme (16)
Aubure – Le Bonhomme (18)

vorigevolgende