GR5 Abreschviller – Col De L’Engin (17,5 km)

vorigevolgende

Zondag 20 juli 2014: GR5 Abreschviller – Col De L’Engin (17,5 km)

Op 19 juli zijn we met heel heet weer (bijna 35 graden) van thuis vertrokken voor het volgende deel van de GR5. We zijn we met de auto naar Abreschviller gereden. Daar hebben we onze tent op de camping du Moulin opgezet. Deze camping lag aan de GR5 en was nog niet voor de helft gevuld.
In de nacht werden we al opgeschrikt door een stevige onweersbui en de vooruitzichten voor de komende dagen waren slecht. Gijs stond om 6:45 uur op. Het was toen toch weer droog, alhoewel er nog veel donkere wolken waren. Gijs heeft toen de auto naar het eindpunt van de geplande etappe gebracht en is vandaar teruggekomen met de fiets naar de camping. Dat was een gemakkelijke fietstocht van ruim 20 km over een heel rustige bijna continue dalende weg.

Nadat Gijs weer terug was hebben we ontbeten en zijn we daarna om 10:00 uur vanaf de camping vertrokken. Het weer was erg broeierig, eerst nog wat zon, maar later veel wolken. Maar toch bleef het gelukkig overdag op een paar druppels na droog.

De route liep eerst langs de hoofdweg door Abreschviller. Na iets meer dan een kilometer sloegen we af richting Lettenbach en werd het al een stuk rustiger. Wat ons opviel waren de weelderige bloemenbakken langs de weg. Lettenbach is een pittoresk dorpje, leuk om doorheen te lopen. Net voorbij het centrum van Lettenbach verlieten we de gebaande wegen en gingen we over een grasveld behoorlijk steil omhoog. We hadden nog even een mooi uitzicht over het dorpje, voordat we al snel het bos in liepen.

Nadat we een lang stuk, voornamelijk klimmend door het vos gelopen hadden kwamen we bij een prachtig uitzicht, Belle Roche, met een picknick bank. Daar hebben we geluncht en van het uitzicht genoten.

Even na onze lunchplek raakten we de route kwijt. Daar was het in het bos veel hout gekapt en konden we de rechte rode vierkantjes niet meer vinden. We hebben uiteindelijk bijna een uur omgelopen voordat we de route een stukje verderop weer vonden. Dat was een echt prachtig open gebied. Daar kwamen we een mountainbiker tegen die ons aansprak. Hij vertelde dat hij in het verleden ook stukken van de GR5 gelopen had. Maar zijn vrouw kon het niet meer en daarom was hij er mee gestopt en nu overgestapt op het mountainbiken.

Daarna liepen we weer verder en kwamen langs kruis “Simon” en daarna nog een stevige klim aan bij de auto die Gijs er in de ochtend gebracht had. Vanaf Col De L’Engin zijn we met de auto teruggereden naar de camping in Abreschviller. We besloten die avond niet ons eigen eten te koken. Bij het stoomtrein stationnetje net achter de camping was er een eetgelegenheid waar we voor een zacht prijsje pizzabroodjes hebben gegeten. Nadat we terug waren op de camping begon het al aardig snel te regenen, wat het begin was van twee zeer regenachtige dagen.

Abreschviller – Col De L’Engin (1)
Abreschviller – Col De L’Engin (5)
Abreschviller – Col De L’Engin (8)
Abreschviller – Col De L’Engin (11)
Abreschviller – Col De L’Engin (17)

vorigevolgende