GR5 Barr – Neumatten (17 km)

vorigevolgende

Zondag 27 juli 2014: GR5 Barr – Neumatten (17 km)

We werden in de ochtend met zon gewekt! Het werd een mooie dag, zo’n 24 graden in het dal. Er stonden wel enkele flinke onweersbuien in het vooruitzicht, maar die bleven uit. Er was wel een flinke bui op onze kampeerplaats in Barr, maar die was al gevallen voordat wij terug waren.
In de ochtend heeft Gijs eerst de auto weggebracht naar Neumatten en is hij terug gefietst naar de camping. Hij was binnen 45 minuten al weer terug, dus lekker dichtbij.

Na ons ontbijt zijn we om 9:30 uur vertrokken in de zon. Eerst liepen we door een paar plaatsen en uitgestrekte wijngaarden. Met name Andlau was een schilderachtig stadje. Daar hebben we koffie gedronken met uitzicht op het plein voor het stadhuis. Na onze koffie begonnen we aan een stevige maar niet moeilijke klim naar de Ungersberg (van 200 meter naar 900 meter hoogte). Onderweg hebben we bij het boswachtershuis van Gruckert in een weiland geluncht. Na de lunch zijn we met het tweede gedeelte van de klim naar de Ungersberg begonnen. Nadat het eerst nog langzaam omhoog ging, werd het tegen het einde toch wel een stukje steiler. Bovenop de Ungersberg was er een uitkijktoren, maar de bomen waren inmiddels zo hoog geworden dat het geen zin meer had om de toren te beklimmen. Beneden in Barr zeiden de bordjes dat het 4:30 uur lopen was naar de Ungersberg. Dat was precies de tijd die wij erover gedaan hadden, maar dan wel inclusief koffiepauze, kort sight seeing in Andlau en lunchpauze. Volgens ons was de afstand met 1 uur overschat.

Na bovenop even een pauze genomen te hebben zijn we weer naar beneden gelopen naar Neumatten. Onderweg kwamen we nog een hardloper tegen die zijn weg wat was kwijtgeraakt. Hij heeft even op onze kaart gekeken hoe hij het beste kon lopen om weer terug te komen bij zijn auto. Net voor 16:00 uur waren we weer bij de auto en zijn we teruggereden naar de camping in Barr. Daar hebben we gedoucht, de plannen besproken voor de komende dagen en nog wat gerelaxt. In de avond zijn we uit eten gegaan in Barr en hebben we heerlijk uitgebreid gedineerd in een Thais restaurant.

Barr - Neumatten (5)
Barr - Neumatten (8)
Barr - Neumatten (11)
Barr - Neumatten (16)
Barr - Neumatten (23)

vorigevolgende