GR5 D61 voet roche du Tanet – Trois Fours (7 km)

vorigevolgende

Zondag 3 augustus 2014: GR5 D61 voet roche du Tanet – Trois Fours (7 km)

Op deze dag hebben we een korte etappe gelopen naar Les Trois Fours. De reden was dat de volgende etappe min of meer vastlag, want die ging eerst het dal in en dan weer naar de crête. We wilden namelijk dan niet in het dal eindigen, omdat dit veel te lange fietstochten zou inhouden. Dat kwam goed uit omdat we deze dag weer naar een ander overnachtingadres gingen.

Toen we opstonden was het weer vriendelijk, schapenwolken met een klein beetje blauwe lucht. Na ons ontbijt hebben we de spullen ingepakt en de tent opgebroken. Het was een heel gesjouw om de spullen weer bijna 10 meter hoger naar de auto te brengen. Uiteindelijk was het gelukt.

Ons plan was om te proberen in de Refuge des Trois Fours te overnachten. De campingeigenaar in Le Bonhomme gaf aan dat dit wellicht lastig zou zijn als je niet van te voren gereserveerd had. Nadat we de spullen ingepakt hadden zijn we naar de Refuge gereden, het eindpunt van de etappe. Daar aangekomen hadden we meteen geprobeerd om een plaatsje te reserveren en dat lukte nog. We hadden twee bedden op een kamer van 3. Later in de middag bleek de Refuge inderdaad helemaal vol, dus was het goed dat we de overnachting eerst besproken hadden.

Daarna hebben we de fiets bij de Refuge achtergelaten en zijn we met de auto teruggereden naar het beginpunt. Dit was opnieuw een mooie etappe, waar we weer heel veel wandelaars tegenkwamen. Het was bewolkt en er vielen een heel klein beetje regen, net niet genoeg om de regenpakken aan te trekken. Verder was het niet al te warm, nog geen 20 graden, maar we liepen wel hoog, op zo’n hoogte van ongeveer 1200 meter.

Nadat we ongeveer 500 meter gelopen hadden wilden we op een mooi plekje een foto maken, maar helaas bleken de batterijen leeg te zijn. Aangezien we geen reserve batterijen bij ons hadden zijn we toch maar even naar de auto terug te lopen, want daar hadden we ze nog wel.
De etappe ging eerst over de roche du Tanet. De naam zegt het al, het was daar erg rotsachtig, dus ging het niet al te snel, maar dat was niet erg omdat we in principe toch niet voor 17:00 uur in de Refuge konden. En het was ook een heel mooi gedeelte van de etappe.

Wat verderop hebben we bij de col de la Schlucht ruim de tijd genomen voor een bakje koffie. Daarna was het nog maar een paar kilometer lopen naar de Refuge. Toen we daar aankwamen heeft Gijs eerst met de fiets de auto opgehaald. Daarna was het nog steeds ruim voor 17:00 uur, maar we mochten toch al naar onze kamer en ons zelf douchen. Het was een heel krappe slaapkamer, waar je bijna geen ruimte had om je spullen neer te zetten. Veel meer dan 1 rugzak per persoon was niet mogelijk. Dus hebben we zoveel mogelijk de spullen in de auto gelaten. We hebben daar ook alvast de lunch voor de volgende dag voorbereid, zodat we die alvast mee naar binnen konden nemen, omdat de auto er de volgende ochtend niet meer zou zijn wanneer we aan de etappe zouden beginnen.

We hoorden dat er ook nog een andere persoon op onze kamer zou slapen, maar we hadden die persoon nog niet gezien. Pas later in de avond dook die persoon op. Hij zei dat hij niet snurkte. Dat was inderdaad zo, maar hij ademde wel zwaar zodat we toch wat meer moeite hadden om in slaap te komen. In de avond hebben we in de Refuge warm gegeten. Het eten was hier goed. We hadden tijdens het eten leuke gesprekken met een Duits gezin, dat hier ook overnachtte.

D61 voet roche du Tanet – Les Trois Fours (2)
D61 voet roche du Tanet – Les Trois Fours (4)
D61 voet roche du Tanet – Les Trois Fours (5)
D61 voet roche du Tanet – Les Trois Fours (6)
D61 voet roche du Tanet – Les Trois Fours (7)

vorigevolgende