GR5 Visé – Saint Remy (11 km)

vorigevolgende

Dinsdag 2 juli 2013: Visé – Saint Remy (11 km)

We hebben de afgelopen nacht in een kamer geslapen, die pal aan een drukke weg lag, maar de geluidsoverlast viel alleszins mee en daarom hebben we toch goed geslapen. We werden in de ochtend verzorgd met een goed ontbijt en nog vele verhalen. Daarna hebben we de spullen ingepakt en zijn we vertrokken. Het was een prachtige zonnige dag en de temperatuur liep op naar bijna 25 graden.

We zijn eerst weer 500m teruggelopen om zo de route netjes te vervolgen, waar we deze de vorige dag verlaten hadden. We liepen eerst langs het Albertkanaal een stukje naar het noorden, waar we tegen een kleiner kanaal aanliepen, daar bogen we af naar het oosten en kwamen we langs een groot aantal plezierboten. Bij de Maas aangekomen gingen we weer een stukje naar het zuiden en daar namen we de brug over de Maas naar het centrum van Visé.

Toen was het tijd voor koffie. We hebben op het terras met uitzicht over de Maas een heerlijk bakje koffie gedronken. Daarna zijn we langs het stadhuis doorgelopen naar de grote kerk van Visé. Die hebben we van binnen bekeken. Het is een kerk met een prachtig interieur. Na ons bezoek aan de kerk hebben we de boodschappen gedaan in een supermarkt die een paar honderd meter verder lag. Daarna zijn we naar het kerkplein teruggelopen en hebben we daar op een bankje onze lunch genuttigd.

Na onze lunch zijn we met de laatste 8 km van de wandeling begonnen. We werden meteen getrakteerd op een flinke heuvel met een grote reeks trappen. Daarna verlieten we Visé en liepen voornamelijk via onverharde wegen richting Dalhem. Het laatste stukje naar Dalhem ging door weilanden, waar we doorheen mochten wandelen. Daar hadden we een mooi uitzicht over het kasteel van Dalhem.

Dalhem was een mooi oud plaatsje, waar we gezocht hebben naar een restaurant waar we thee zouden kunnen drinken, maar die was deze dag helaas niet open. Daardoor hadden we even niet goed opgelet en waren daarom de weg even kwijt. We zijn weer teruggelopen naar het centrum, waar we de route weer vonden en waar we via een poort en een trap naar beneden het centrum weer verlieten.

Verderop hebben we toen even gerust en van onze Belgische wafels met kaneel gesmuld. Enkele honderden meters na onze pauze kwamen we net voor Feneur voor een verrassing te staan. We moesten vlak langs de boerderij lopen waar het in eerste instantie op leek dat er geen doorgang was. Maar als je goed keek kon je er toch door heen. Maar we moesten onze rugzakken wel even af doen en over een hek tillen. Verder moesten we er ons wel een weg banen door de hoge brandnetels met onze wandelstokken over een afstand van enkele tientallen meters weg te slaan.  Daarna was het pad weer beter begaanbaar.

Een klein stukje voorbij Feneur ontmoetten we twee Frans sprekende jongens met mountain bikes. Zij wilden de GR5 afleggen per mountain bike. Ze waren in Hoek van Holland begonnen. Gezien de paden waarover de GR5 loopt lijkt dat ons wel een heel grote uitdaging, zo niet onmogelijk. Daarna liepen wij de laatste kilometer naar Saint Remy. Daar hebben we even bij de kerk gezeten en ons GPS systeem aangedaan om te zoeken waar de inwoner woont waarbij je in de tuin zou kunnen kamperen. We moest de route nog een paar honderd meter volgen naar de volgende weg.

Toen we daar arriveerden, kwamen we heel toevallig deze inwoner tegen die hard achter zijn kleinkind aan liep om hem te leren fietsen. We moesten een paar honderd meter naar links lopen. Deze inwoners hadden een prachtig gazon aan de zijkant van hun woning waar we onze tent neer mochten zetten. De heer des huizes bleek ook een fanatieke GR5 wandelaar te zijn. Hij zal later dit jaar het laatste stuk naar Nice afleggen! We werden heel gastvrij onthaald met een biertje! Daarna hebben we onze tent opgezet! Achter de werkplaats was er een douche, een wasbak en een WC. Het was primitief, maar de douche was heerlijk warm. Onze ontlasting moesten we zelf op de composthoop dumpen. Maar de pompoenen groeiden er goed van! We hebben buiten gegeten en daarna nog behoorlijk lang in korte broek en t-shirt buiten gezeten tot na 21:00 uur. Maar de bewolking kwam eraan. Het weer beloofde niet veel goeds voor de volgende dag, veel regen! Maar het zou maar 1 dag duren. De bewoner gaf aan dat de haan ons wel vroeg zou wekken, maar die kraaide ook al om 21:30! Na een kaartspelletje gedaan te hebben zijn we gaan slapen.

FormatFactory041
FormatFactory052
FormatFactory054
FormatFactory055
FormatFactory058
FormatFactory064

vorigevolgende