GR5 Ouren – Dasbourg Pont (L) (15,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 11 juli 2013: GR5 Ouren – Dasbourg Pont (L) (15,5 km)

In de ochtend werden we wakker met een bewolkte lucht. Dat was voor het eerst sinds dagen. Het voordeel was dat de tent geheel droog was. Het was deze ochtend behoorlijk fris, dus daarom hebben we deze keer in de tent ontbeten. In de loop van de dag kwam de zon er weer door en steeg de temperatuur toch nog tot bijna 25 graden. Nadat we opgebroken hadden hebben we brood in het winkeltje in Ouren gekocht. We hadden het eigenlijk de vorige dag moeten bestellen, maar er was genoeg over zodat we toch nog brood konden kopen. Daarna gingen we op pad richting Luxemburg. We kwamen bij het drielandenpunt België, Luxemburg, Duitsland langs het Europa gedenkteken. Nederland kwam er bekaaid van af.

Deze dag liep de route dicht langs de Our. Aan het begin was het nog vlak, maar geleidelijk kwamen er steeds meer, steeds hogere en steeds steilere heuvels. We kwamen langs een paar wel heel interessante plekken waar er op het pad doorgangshekken stonden terwijl je er ook gewoon langs heen kon, maar Anja was heel braaf, zoals op de foto te zien is.  In Tintesmillen hebben we op een camping koffie gedronken. Ondanks het feit dat ze op dit moment (rond lunchtijd) eigenlijk even dicht waren, kregen we toch koffie. Vooral na de koffie waren er een heel aantal flinke steile heuvels. Het voordeel van deze steile hellingen was dat er vele trappetjes waren, waar we er een van konden gebruiken als “zitbank” om onze lunch te nuttigen. Op een gegeven moment was er betonnen trapje die zeker zo’n 20-30 meter zeer steil naar beneden ging, zonder relingen ernaast. We waren blij dat we wandelstokken bij ons hadden als extra steun voor onze stabiliteit.  Al met al was het op deze dag toch een stevige wandeling alhoewel het niet al te ver was.

We dachten boodschappen te doen voor ons avondeten in een winkeltje bij het benzinestation van Dasbourg Pont, maar er was niets voor een warme hap te krijgen.

Toen zijn we naar de camping gelopen die aan de andere kant van de Our lag in Duitsland, ruim 300m vanaf Dasbourg Pont. Er was op deze camping heel veel ruimte om je tent neer te zetten. Na het opzetten van de tent hebben we eerst de was gedaan en zijn we daarna onder de douche geweest. En uit noodzaak zijn we op deze avond uit eten geweest in het restaurant op de camping.

FormatFactory168
FormatFactory172
FormatFactory173
FormatFactory177
FormatFactory180
FormatFactory185

vorigevolgende