GR5 Leemkaul – Gilsdorf (13 km)

vorigevolgende

Maandag 15 juli 2013: Leemkaul – Gilsdorf (13 km)

Ook al was de wandeling op deze dag niet al te lang en wat minder heuvelachtig, toch besloten we om goed op tijd op te staan. Na het ontbijt vertrokken we rondom een uur of negen. Op deze dag was het opnieuw zonnig en al vroeg in de ochtend behoorlijk warm, dus besloten we voldoende water mee te nemen. Bij Leemkaul, net voordat we terug waren op de GR 5, kochten we stokbrood en kaas voor onze lunch.

Na 2 km was er al een heerlijk bakje koffie te krijgen in Bettel. Daarna klommen we geleidelijk uit het dal veelal in de zon. Gelukkig was er nog ergens een bankje in de schaduw waar we even konden rusten. Daarna liepen we weer verder door de zon door het dorp Longsdorf. Net voordat we in het bos kwamen zagen een overdekte bank, waar je heerlijk uit de zon kon zitten. Daar hebben we onze lunch genuttigd.

Het was op deze dag een wat klamme warmte van zo’n 28 graden en dat gaf Anja toch wat tegenwerking en verlamde haar toch enigszins. Gelukkig was het op deze dag niet al te ver en we hadden het vooruitzicht dat we bij Bleesbréck op de camping een bakje thee zouden kunnen drinken. Maar toen we de camping opliepen, bleek dat het cafetaria helaas op maandag gesloten was!

Dus zijn we maar meteen doorgelopen naar Gilsdorf. De laatste anderhalve kilometer was niet prettig omdat we langs een drukke warme zonnige weg moesten lopen. Nadat we in Gilsdorf waren, moesten we nog anderhalve kilometer naar de camping lopen, vlakbij Diekirch, waar we halverwege de middag al aankwamen. Deze anderhalve kilometer liepen we op een fietspad langs de Sûre. Op de camping kregen we een plekje dat voor een groot gedeelte onder de bomen lag. Tijdens het opzetten van de tent werden we door onze gastvrije overburen getrakteerd op een beker frisdrank. Ze vonden het heel wat dat we in onze vakantie zo’n grote afstand met volle bepakking liepen.

Nadat we de tent opgezet hadden hebben we in Diekirch onze boodschappen gedaan, daarna nog een wasje gedaan, ons eten gekookt, een heerlijke douche genomen en verder rustig aangedaan.

FormatFactory223
FormatFactory224
FormatFactory226
FormatFactory227

vorigevolgende