GR5 Kanne – Visé (20 km)

vorigevolgende

Maandag 1 juli 2013: Kanne – Visé (20 km)

Na een goede nachtrust hebben in de ochtend in het hotel ontbeten met broodjes en ei. Daarna hebben we onze spullen ingepakt en zijn we vertrokken. We wilden eerst wat broodjes halen bij de lokale bakker in Kanne, maar die bleek op maandagochtend nog niet om 9:00 open te zijn. Dus besloten we dan maar te proberen om in Eben, zo’n 5 km verder onze inkopen te doen.

Volgens sommige verslagen die we gelezen hadden zou deze etappe bepaald niet aantrekkelijk zijn, maar dat is ons erg meegevallen. We staken in Kanne via een imposante brug  het Albertkanaal over. Even verder kwamen we een Nederlands stel met een hond tegen, die ook in ons hotel geslapen hadden. Ze wilden in drie dagen naar Spa wandelen(ruim 75 km door heuvelachtig terrein). Dat leek ons aardig veel.

Vlak voor Eben kwamen we langs een mooie vijver, waar we nog wat foto’s genomen hebben en waar Anja enkele prachtige vogelveren vond. Uiteindelijke hebben we die daar maar laten liggen. In Eben hebben we koffie gedronken in een echte ouderwets café. Er waren al een aantal mannen in de ochtend aan de drank. Die vonden het toch wel bizar dat wij zo’n wandeling maakten. Er was een kleine supermarkt net tegenover het café. Daar hebben we broodjes en beleg voor de broodjes gekocht plus nog wat fruit.

Even voorbij Eben kwamen we langs een knots gek gebouw, de toren van Eben-Ezer, met allerlei verschillende dierenfiguren boven op de toren. Daarna liepen we door de velden naar Wonck. Bij Wonck hebben we een tijdje langs het riviertje de Geer gelopen. Daar hebben we ook onze lunch genuttigd. We liepen daarna nog even mis, want de route aanduiding was hier niet duidelijk, maar even verder merkten we dat we fout zaten. We moesten daardoor wel tweemaal langs een landerij waar ze bezig waren om het onkruid te besproeien en we kwamen wel even in aanraking met een hele vieze, waarschijnlijk zeer ongezonde lucht.

Nadat we weer een lang stuk over onverharde wegen door landerijen gelopen hadden kwamen we bij een overdekte picknick- en schuilplaats waar vers water zou moeten zijn. Er waren wel een paar groepen mensen aanwezig, een groep was aan het picknicken en een andere groep jeu de boules aan het spelen, maar vers water was er niet. Maar de groep mensen die aan het picknicken was hadden een heel aantal grote flessen met water en waren zo aardig om daarvan wat aan ons te geven. We hebben daar ook onze laatste broodjes genomen.

We zijn daarna doorgelopen en kwamen uiteindelijk langs een begraafplaats Haccourt binnen. We zijn daar doorgelopen naar de oever van Albertkanaal en even verder het Albertkanaal weer overgestoken naar Visé. Daar hebben we de route verlaten en zijn we doorgelopen naar ons Bed and Breakfastadres, Chambre de Hôtes. We werden daar zeer vriendelijk ontvangen met een drankje op het terras/balkon met uitzicht op de tuin en een uitgebreid praatje. De moedertaal van de eigenaars was Frans, maar ze deden erg hun best om zo goed mogelijk Nederlands met ons te spreken en dat lukt hun aardig goed. Zij wezen ons naar een Chinees restaurant, iets verder in de straat richting Visé. We hebben ons eerst gedoucht, maar dit was wel een douche met gebruiksaanwijzing en watercondensator, omdat deze beneden was en het daar snel heel vochtig werd. We hebben  prima in het aanbevolen restaurant gegeten tegen een heel redelijke prijs. Daarna zijn we terug gegaan naar onze kamer, hebben we nog wat t.v. gekeken en ons voorbereid op de volgende dag.

FormatFactory026
FormatFactory028
FormatFactory031

FormatFactory032
FormatFactory035
FormatFactory036

vorigevolgende