GR5 Gilsdorf – Beaufort (16,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 16 juli 2013: Gilsdorf – Beaufort (16,5 km)

Aangezien het deze week behoorlijk warm wordt besloten we nog wat vroeger op te staan, Anja om 6:30 en Gijs nog wat eerder.  Het was ook deze dag zonnig en bijna 30 graden.

Na ons ontbijt en onze spullen ingepakt hadden vertrokken we al om 8:00 uur vanaf de camping richting Gilsdorf, waar me met het nieuwe boekje begonnen (Luxemburg –Lotharingen). Alhoewel deze dag 16,5 km op de planning stond, hebben we zeker 20 km moeten lopen. Allereerst was het 1,5 km terug naar de GR 5. Aan het begin liep alles vlot. Maar er was al vrij snel na het begin, na ruim 2 km, een wegomlegging, waardoor we zeker 2 km extra moesten lopen, en we liepen ook nog eens mis omdat een bepaald pad dat we wilden lopen en ook op de GPS stond in werkelijkheid niet meer bestond. Uiteindelijk kwamen we weer terug op de route, maar we hadden zeker een uur vertraging opgelopen.

Na deze wegomlegging begonnen de open wegen in de zon. En omdat het inmiddels al tegen het einde van de ochtend liep kregen we nu een stuk voor ons van zo’n 8 km dat voornamelijk door de zon ging. Eerst liep het nog voornamelijk naar beneden. Maar na onze lunch bij Keiwelbach in de schaduw begonnen we aan een behoorlijke klim voornamelijk in de zon. We wilden even in de kerk van Eppeldorf kijken, maar die was helaas gesloten. Daarna gingen we verder in de hete zon omhoog. We hebben onderweg veel water gedronken.

Daarna hadden we afwisselend bos en zon en de laatste paar kilometer was gelukkig in de schaduw. Uiteindelijk waren we toch nog rond 16:00 uur op de camping. Daar hadden we een plekje in de schaduw.

Nadat we de tent opgezet hadden, hebben we ons gedoucht en onze andere gedroogde maaltijd genuttigd. Die smaakte ook prima. Nadat we gegeten hadden kwamen we nog een ander stel GR 5 lopers tegen. Zij waren net begonnen met het wandelen van de GR 5. Ze waren bij Diekirch begonnen. Ze maakten gebruik van de auto en het openbaar vervoer, zodat ze geen volledige bepakking behoefden mee te namen. Ze vonden de route vanaf  Diekirch naar Beaufort al behoorlijk zwaar. Zwaarder dan de route in Noord Spanje naar Santiago de Compostella, die ze eerder dit jaar gelopen hadden, terwijl wij vonden dat het hier minder zwaar was als in het noorden van Luxemburg. We zeiden dat we de volgende dag naar Echternach wilden lopen. Dat vonden ze wel erg ver voor 1 dag gezien het heuvelachtige karakter van de route. We hebben verder nog een heel gesprek met hen gehad, een leuke ontmoeting.

FormatFactory229
FormatFactory230
FormatFactory231
FormatFactory235

vorigevolgende