GR5 Stavelot – Vielsalm (15,5 km)

vorigevolgende

Maandag 8 juli 2013: Stavelot – Vielsalm (15,5 km)

We hebben goed geslapen, want we lagen op een vlakke ondergrond op een mooi grastapijt. We stonden redelijk vroeg op en de tent was heel nat van de dauw. We konden voor ons ontbijt de tuinstoelen van de camping gebruiken. Daardoor konden we een mooi plekje in de zon zitten. Na ons ontbijt hebben we opgebroken en zijn we eerst naar de supermarkt gegaan, waar we de boodschappen voor overdag gedaan hebben. Tegenover de supermarkt hebben we op een bankje meteen onze chocolade melk gedronken en wat fruit gegeten. Gijs had een zware rugzak met veel water bij zich, want er waren geen stopplaatsen onderweg en het was een zonnige, warme dag van zo’n 27 graden.

Daarna liepen we terug naar de GR 5, die we na 1,5 km weer bereikten. Nadat we Stavelot uitliepen ging de weg meteen flink omhoog in de brandende zon. We waren blij dat we zo af en toe even schaduw hadden, maar het grootste deel van de klim was in de zon. Wel hadden we mooie uitzichten over Stavelot. Toen we boven kwamen, werd het een stuk vlakker en liepen we meestal onder de bomen. Ook onze lunch hebben we op een picknick bank onder de bomen genuttigd. Alleen halverwege bij Logbiermé liepen we weer een stuk in de zon, maar dat leverde wel mooie vergezichten op.

We dachten dat we bij Mon-le Soie, een paardencentrum wel thee zouden kunnen krijgen, dus liepen we het terrein op. We werden meteen ontvangen door een nogal agressief uitziende hond, maar die werd meteen tot orde geroepen. We kwamen bij de kantine ook mensen tegen, maar helaas er was geen thee. Dus hebben we toen maar besloten om even te rusten op een weiland in de schaduw. Daarna zijn we doorgelopen richting Vielsalm. Het laatste stuk naar Vielsalm was een stevig afdaling met zo af en toe een mooi uitzicht. Toen we Vielsalm binnenkwamen zagen we daar meteen de supermarkt, waar we onze boodschappen gedaan hebben.

Daarna zijn we doorgelopen naar de camping. Deze camping had voornamelijk staplaatsen, maar ook enkele plekjes voor trekkers. We stonden net achter de receptie en konden gebruik maken van de tuinstoelen en tuintafel die bij het gebouw stonden. We waren goed op tijd en de zon scheen nog warm. Daarom besloten we om een was te doen. Er waren genoeg wasbakken, maar helaas geen stoppen om het water in de bak te laten staan voor de was. Met een goede samenwerking is het toch gelukt om de was te doen. Anja hield een plastic zak voor de waterafvoer, zodat het water bleef staan en Gijs de was kon doen.

Daarna hebben we gekookt, gegeten en zijn we onder de douche geweest. Toen het ’s avonds donker begon te worden was de meeste was al droog.

FormatFactory128
FormatFactory130
FormatFactory131
FormatFactory132
FormatFactory133
FormatFactory134

vorigevolgende