GR5 Gemünd Brücke – Vianden (14 km)

vorigevolgende

Zondag 14 juli 2013: Gemünd Brücke – Vianden (14 km)

Deze zondag was een zonovergoten dag om met redelijk hoge temperaturen van zo’n 27 graden. We waren redelijk vroeg op, Anja om 7:30 en Gijs nog wat eerder. We hebben de overgebleven 2 boterhammen plus een paar koeken voor het ontbijt gegeten plus natuurlijk de gebruikelijke thee. Het andere brood konden we om 8:30 bij de receptie van de camping ophalen. Dit brood hebben we meegenomen op onze wandeltocht van deze dag.

We vertrokken om 9:15 met de bus naar Gemünd Brücke, waar we om 9:30 aankwamen. De wandeling begon vlak over een afstand van enkele honderden meters, maar daarna was het echt steeds heuvelachtig tot zeer heuvelachtig met maar enkele kort vlakke stukken. Maar aangezien we niet met volle bepakking liepen (Anja had helemaal niets behalve de wandelstokken), viel het uiteindelijk allemaal mee en waren we aan het eind niet echt vermoeid. We hebben koffie gedronken in Stolzembourg buiten op het terras. We hebben thee gedronken bij Niklausberg, een oude afgedankte tent met hoge prijzen voor een simpel kopje thee. Deze tent lag naast het stuwmeer. Dit stuwmeer lag op het hoogste punt en wordt gevuld met water, wanneer de stuwdam overtollige energie levert en gebruikt voor energieopwekking als de stuwdam in de rivier niet genoeg energie oplevert. Daar zijn we nog op een uitkijktoren geklommen, waar we een prachtig uitzicht hadden over het stuwmeer en de omgeving.

Ook tussen de stuwdam en Vianden volgden er nog verschillende heuvels. We hadden wellicht zo’n 1000 hoogtemeters overwonnen voordat we terug waren bij het kasteel van Vianden. Daar aangekomen hebben we de GR 5 verlaten en zijn we teruggelopen naar de camping. Daar hebben hebben we ons gedoucht, even rustig aangedaan en gepland voor de komende dagen. Daarna zijn we in Vianden uit eten gegaan. We zaten op een terras, waarop we prachtig uitkeken op de Our. Het eten smaakte ons prima. Daarna hebben we nog kaartspelletjes gedaan en foto’s genomen van het verlichte kasteel.

FormatFactory205
FormatFactory209
FormatFactory211
FormatFactory214
FormatFactory216
FormatFactory219

vorigevolgende