GR5 Saint Remy – Soumagne (15 km)

vorigevolgende

Woensdag 3 juli 2013: Saint Remy – Soumagne (15 km)

In het midden van de nacht werd Gijs al een keer wakker. Het was al zacht beginnen te regenen. Later in de nacht en in de ochtend kwam het water met bakken vol uit de lucht. We zijn ’s ochtends in de regen opgestaan, soms regende het even zacht en dan regende het weer heel hard. Maar we hadden geluk. Dit was een bijzondere kampeer plaats met ontbijt! We konden die onder een afdakje bij het huis in de achtertuin nuttigen!

We moesten de tent in de regen opbreken, maar ook nu hadden we geluk, want we konden de spullen die we ingepakt hadden even onder een afdakje zetten en zo al onze spullen droog houden inclusief de binnentent. Alleen de buitentent en de zeil onder de tent was natuurlijk kletsnat. We hebben bijna de hele dag in onze regenkleding gelopen. Omdat we ook waterdichte Goretex wandelschoenen hadden bleven we zelf droog ondanks de vele regen.

We moesten eerst een paar honderd meter lopen om weer bij de route terug te komen. Daar liepen we kilometers lang door stromende regen over een heel nat en behoorlijk modderig pad. We kwamen in de regen nog een hardloper tegen die hardlopend door de modder ploeterde. We moesten 7 km lopen zonder ergens te kunnen rusten voordat we eindelijk bij Saive even droog binnen konden zitten voor een kop koffie. Daarna hebben we in Saive bij een warme bakker nog wat broodjes gekocht. Eindelijk was het even droog, zodat we onze lunch buiten op een picknickbank konden opeten.

Na onze lunch liepen we verder en het begon eigenlijk meteen weer te regenen. Nadat we weer boven op de heuvels aankwamen volgde er een vlak stuk. Er was veel modder onderweg dus daarom behoorlijk zwaar, alhoewel de afstand best meeviel. We hebben tegen het einde ook weer een stuk door weilanden gelopen. Rond 16:00 kwamen we bij de camping aan, een hele mooie camping en een prachtige plek vlakbij het kasteel.

We hebben de tent in de regen opgezet en er daarna even in gelegen. Eindelijk werd het droog. Dit bleek achteraf de laatste regen van deze tocht te zijn. We hadden niet de behoefte meer om zelf te koken. Dus besloten we uit eten te gaan in Soumagne. Daar zijn we heen gelopen. We hebben eerst daar nog een paar boodschappen gedaan in een klein lokale supermarkt en daarna hebben we pizza gegeten. Het was er heel druk. Ze serveerden uitstekende pizza’s.

Om 20:00 waren we terug op de camping. De zon kwam er zelfs nog even door. Dus besloten we nog even om de vijvers van het park heen te lopen. Daar hebben we ook nog een tijdje heerlijk in de zon op een bankje gezeten en naar de vele eenden en ganzen gekeken. Daarna zijn we nog wat verder gelopen om ons ommetje af te maken. Bij de tent teruggekomen hebben we nog even de volgende dag voorbereid en een spelletje gedaan voordat we gingen slapen.

FormatFactory066
FormatFactory068
FormatFactory069
FormatFactory070
FormatFactory071

vorigevolgende