GR5 Schirm – Ouren (17,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 10 juli 2013: Schirm – Ouren (17,5 km)

Na een goede nachtrust zijn we op tijd opgestaan. Het was weer een zonnige dag en zo’n 25 graden, iets koeler dan de vorige dag. We konden buiten in de zon ontbijten. Nadat we de spullen ingepakt hebben zijn we via een ander pad aan de oostkant van de doorgaande weg terug naar de GR 5 gelopen. Het camping personeel had ons uitgelegd dat deze route mooier was, niet langs een drukke weg liep en niet veel verder was. We moesten bij de ingang van de camping de doorgaande weg recht oversteken, daarna enkele honderden meters oostelijk het bos in en dan rechtsaf op een breed pad naar het zuiden terug naar de GR 5. Toen we bijna bij Schirm waren moesten we links en na nog een klein stukje wandelen waren we weer op de GR 5, een paar honderd meter voorbij het punt waar deze de drukke doorgaande weg kruiste. Inderdaad was dit een goede route om op de GR 5 terug te komen.

Het eerste gedeelte van de wandeling had een hoog asfalt gehalte, maar allengs werd het heuvelachtiger met meer onverharde paden. Sommige stukken waren nog steeds modderig, alhoewel het inmiddels al een week droog weer was. Bij Burg Reuland wilden we koffie drinken, maar alles was op woensdag dicht! Dus hebben we maar wat water gebietst bij een aardig mevrouw! Doordat we naar een plaats zochten met koffie hebben we de route even gemist en liepen we even fout, even flink omhoog de verkeerde kant op. Maar we hadden het snel in de gaten en waren weer snel terug op de route.

Nadat we net buiten Burg Reuland waren hebben we op een bankje geluncht. Ook toen waren we even fout gelopen. Volgens de kaart moesten we in de buurt van het bankje omhoog. Daar zagen we een zeer stijl pad, eigenlijk te stijl om op te gaan, maar een goede oefening voor ons. Na ongeveer 20 m zeer steil stijgen waren we ineens weer op de route en bleek dat we iets eerder een weg gemist hadden. We hadden in Burg Reuland wel de burcht gemist, maar even later zagen we deze vanuit de hoogte en hebben we dit snel vereeuwigd. Nadat we boven op de heuvel ware en daarna weer vrij snel gedaald waren, liepen we geleidelijk aan weer omhoog. Anja dacht dat ze erg moe was omdat ze niet in de gaten had dat we langzaam stegen. Even verder ging het steiler omhoog en kwamen we precies bij de grens met Luxemburg uit, maar op deze dag bleven we nog in België.

Daarna zijn we afgedaald naar Ouren. Net voor het dorpje kwamen we nog langs een gezellig scouting kamp. Nadat we in Ouren waren aangekomen hebben we eerst boodschappen gedaan in een winkeltje dat naast visgerei ook nog een assortiment van levensmiddelen had, genoeg om onze magen te vullen. Daarna zijn we doorgegaan naar camping International, waar we wel terecht konden! Sommige verslagen van GR 5 gaven aan dat trekkers hier niet welkom zouden zijn, maar daar hebben wij niets van gemerkt. We moesten wel vrij ver doorlopen op de camping om bij het trekkersveld te komen, waar nog heel veel ruimte was. Nadat we de tent opgezet hadden, hebben we eten gekookt, een douche genomen en een spelletje gedaan.

FormatFactory150
FormatFactory154
FormatFactory157
FormatFactory158
FormatFactory161

vorigevolgende