GR5 Spa – Stavelot (15,5 km)

vorigevolgende

Zondag 7 juli 2013: Spa – Stavelot (15,5 km)

Ook op deze dag werden we weer wakker met een strakke blauwe lucht! Het slapen op deze camping was toch wat lastig omdat we niet geheel horizontaal lagen. Daardoor gleden onze matjes steeds weg. Dit was typisch voor de hele camping. Op deze dag was Anja vroeg op, al om 7:00 uur en Gijs nog wat vroeger! We hebben eerst de spullen ingepakt, want we mochten niet voor 7:45 gebruik maken van de picknick tafel op de camping.

We hebben toen de buitentent en het plastic zeil wat onder de tent lag nog even opgehangen om te drogen. Na ons ontbijt hebben we de laatste spullen ingepakt en vertrokken we iets voor 9:00 uur. Via de achteruitgang van de camping waren we weer snel bij de GR 5. Het was een schitterende zonnige dag en een heel mooie en pittige wandeling. De temperatuur liep op tot ruim 25 graden.

Eerst liepen we omhoog langs een snelstromend beekje, dat we meerdere malen overstaken. Daarna kwamen we door de Hoge Venen, een bijzonder natuurgebied, waar we heel wat foto’s genomen hebben. Sommige stukjes gingen over een vlonder omdat de grond daar erg moerassig was. Koffie was er helaas niet vandaag. De cafetaria bij Bérinzenne, waar we rond 11:30 aankwamen was zondags pas om 14:00 open. Daarna liepen we weer verder, eerst een stuk door het bos, daarna een afdaling door de weilanden, en voorbij het gehucht Ruy weer een flinke helling in de hete zon. Nadat we weer boven waren, liepen we weer vrij veel door de bossen naar Stavelot. Bij de rivier L’Amblève verlieten we de GR 5 naar de camping. Dat was nog 1,5 km lopen langs de rivier.

We hadden een mooie kampeerplaats met veel ruimte er omheen en we mochten gebruik maken van tuinstoelen van de camping. Verder waren de voorzieningen heel simpel en was er geen licht in sommige toiletten. Omdat het vandaag zondag was en we daarom vandaag geen boodschapppen konden doen besloten we dat dit een goede reden was om uit eten te gaan. We zijn weer 1,5 km teruggelopen naar Stavelot. Daar was een heel aantal restaurants. We streken neer op een terras bij een restaurant dat een aantrekkelijke menukaart had, maar het eten viel ons erg tegen. Daarna zijn we weer teruggelopen naar de camping en nadat we daar nog even gezeten hadden was het weer tijd voor de nachtrust.

FormatFactory109
FormatFactory113
FormatFactory115
FormatFactory116
FormatFactory120
FormatFactory121

vorigevolgende