Brighton – Le Tréport (25 km)

vorigevolgende

Dinsdag 21 september 2021: Brighton – Le Tréport (25 km)

We hebben prima geslapen in stil pension. Er waren maar weinig gasten. In de ochtend gegeten van ons eigen proviand. Daarna zijn we vertrokken. Het was prachtige zonnige dag. In de ochtend was het nog fris en in de middag was het heerlijk weer. We liepen het eerste deel over de Route Blanche naar Cajeux sur Mer.

In Cajeux sur Mer hebben we de GR120 route weer opgepakt. Bij het centrum maakten we even een uitstapje naar de supermarkt. Daarna liepen we verder langs de boulevard. Na Cajeux sur Mer waren er geen wit rood tekens meer maar gelukkig hadden we een routekaart bij ons. De GR120 ging over in half verharde wegen met veel grind. De natuur was prachtig met vele plassen en vogels.

Na aantal kilometers gingen we landinwaarts en toen begonnen de heuvels weer. Ook hier liepen we meest op half verharde wegen met veel grind totdat we in het plaatsje Ault kwamen. Aan het begin van dit plaatsje was het even naar de juiste weg zoeken. Gelukkig vonden we die snel. We liepen door naar de boulevard, waar we op een bankje geluncht hebben.

We konden de calorieën meteen inzetten want we moesten in dit dorp eerst helemaal naar beneden en dan bijna meteen weer omhoog Ault uit. Na Ault volgde het mooiste en zwaarste stuk van de route dicht langs de krijtrotsen. Het was prachtig, maar
enkele malen werden we getrakteerd op enkele lastige zeer steile dalingen en klimmetjes. Gelukkig zijn we die verderop tot Le Havre nog nauwelijks tegen gekomen.

Deze inspanningen vergden behoorlijk wat energie, dus moest de inwendige mens weer versterkt worden. Op één van de hellingen was een mooi grasveldje in de zon. Daar hebben we ons neergevlijd voor de tweede lunchpauze. We werden daar aangesproken door een stel uit België, die ook zaten te genieten van het uitzicht. Zij waren onder de indruk van onze tocht.

Na deze tweede lunchpauze liepen we door naar Le Tréport. Even voor deze plaats kwamen we langs een groot Maria beeld. Daarna was de GR120 weer wat veranderd. Dat stond inmiddels weer goed aangegeven met wit rood. We kwamen langs de oude kerk van Mers. Daarna gingen we via trappen naar beneden naar de boulevard van Mers. Op het laatst moesten we nog over een paar bruggetjes bij de sluizen om in Le Tréport te komen.

De GR120 Eindigde bij ons hotel. We hadden een mooie grote kamer in de oude stijl van het hotel met uitzicht op de kerk van Le Tréport. In de avond zijn we nog uit eten geweest.

vorigevolgende