Wissant – Wimereux (23,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 11 september 2021: Wissant – Wimereux (23,5 km)

In de ochtend hebben we ontbeten in het appartement van onze eigen ingekochte boodschappen. Het miezerde bij vertrek, dus trokken we meteen de regenjassen aan. Even later werd het toch weer droog. We gingen eerst langs de bakker voor ons brood en daarna weer terug naar de kust om verder te gaan op de GR120.

In Wissant ging het eerst nog even langs de boulevard en door het dorpje. Daarna kwamen we op een zeer zanderig duinpad, dat ons weer naar het strand leidde. Dat was heerlijk lopen met eb. We zijn wat langer op het strand gebleven dan de officiële GR120 route. Bij Tardinghen verlieten we het strand. Op die plaats moesten we een hele groep hardlopers doorkruisen die hier een wedstrijd liepen.

Vervolgens moesten we nog een heel stuk over een zandpad, voordat we via een trap het duingebied verlieten. Bij Le Sodit kwamen we langs een post van de hardloopwedstrijd. Toen we het dorp uit waren en richting de zee liepen werden we weer ingehaald door een grote groep hardlopers. Blijkbaar was dit de volgende etappe van de lopers.

Toen de middenmoot langs kwam werd het zo druk dat we maar een stuk door de naastgelegen akker gelopen hebben. Bij een trapje om een geul te passeren was een flinke opstopping. Wij wilden niet in die rij staan en besloten daarom net er voor onze eerste lunchpauze te houden. Na de lunch was het weer rustig.

Het was hier mooi lopen langs de kust over een licht op en neergaand pad. Een stuk voor Audresselles werden we opnieuw opgeschrikt door een grote groep hardlopers. Er was hier duidelijk een groot evenement gaande. Nu begrepen we waarom het zo lastig was om een overnachting te reserveren.

We zijn eerst maar een tijdje langs de kant gaan staan om alle hardlopers te laten passeren. Toen we weer een stukje verder waren kwam er ook nog een grote groep wandelaars die in een behoorlijk hoog tempo liepen. Anja werd daardoor gedwongen flink door te lopen, wat niet zo goed werkt op haar gestel. Dit ging zo door tot Audresselles. We gingen even door dit plaatsje zitten om wat uit te rusten.

Na de rustpauze waren de snelwandelaars gelukkig voorbij. We liepen eerst door het dorp Audresselles. Aan het einde van het dorp gingen we weer het strand op. Het was een grind strand en dat was best zwaar.

Bij het volgende dorpje Ambleteuse moesten we van het strand af om zo om een baai heen te lopen. We dachten er eerst over om langs de D940 te lopen omdat het vloed was en het dan soms best lastig is om langs het strand te lopen. Maar helaas de D940 was totaal ongeschikt om langs te lopen.

Daarom volgde we toch maar de officiële route. Het ging eerst over kasseien naar het strand. Gelukkig kon je hier met vloed wel heel goed langs het strand lopen, maar het was wel zwaar door het losse zand.

We hebben op het strand nog even gerust en nog een paar dadels gegeten voor wat extra energie. Want er kwam nog een hoge steile zandheuvel waar we overheen moesten. Ook na deze pittige heuvel hadden we een zandpad tot Pointe Aux Oies.

De laatste paar kilometers waren gemakkelijk maar heel druk pad met wandelaars. Op het laatst gingen we nog door Wimereux en langs de boulevard totdat we bij ons verblijfplaats aankwamen aan de zuidkant van Wimereux.

Het bleek een echt mooi appartement voor het weekend te zijn met uitzicht op zee. Gijs heeft nog de boodschappen gedaan. We hebben zelf gekookt. Ook was er een wasmachine zodat we in het midden van onze tocht onze kleding weer eens goed schoon konden krijgen. Verder hebben we heerlijk gerelaxed na een een pittige etappe.

vorigevolgende