Hardelot Plage – Etaples (18,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 14 september 2021: Hardelot Plage – Etaples (18,5 km)

De etappe van deze dag was niet zo lang dus waren we iets later opgestaan. Na het ontbijt even na 10 uur zijn we vertrokken. Het begon meteen licht te regenen, maar het was niet koud. We trokken toch maar meteen de regenkleding aan. We liepen eerst terug naar de boulevard.

Ook deze dag hebben we aan het begin niet exact de GR120 route gevolgd en zijn we een langer stuk over het strand gelopen. Vanuit Hardelot Plage zijn we meteen het zeer brede strand opgegaan. Gelukkig was het eb. Daardoor konden we steeds op het strand blijven lopen tot even voorbij Cecile Plage.

Op het strand begon het steeds harder te regenen. Aan het einde van het dorp Cecile Plage was het gelukkig weer bijna droog. Daar zijn we even het strand af gegaan om op een bankje wat te eten. Daar konden de regenpakken ook weer uit.

Daarna liepen we nog zo’n 400 meter over het strand tot een camping. Hier zagen we meteen ook de witrood tekens weer. Op de opgang naar het strand stond een hek om de toegang tot het strand hermetisch af te sluiten. Gelukkig konden we er toch door omdat er gaten in het gaas geknipt waren. De reden van de afsluiting was vanwege de gevaren van de opkomende vloed en daarom mensen te weren van het strand.

Vervolgens liepen we op een rustige asfaltweg naar het dorpje Camiers. Camiers gingen we aan de zuidkant weer uit. Even verder kwamen we op een drukke weg die we ruim een kilometer moesten volgen. Daar zagen we een paar muurtjes waar we even konden rusten voor de tweede lunch pauze.

Vervolgens verlieten we de drukke weg en gingen we een stuk door een mooi natuurgebied, heuvelachtig duinen landschap. Het was wel even een pittige route om te lopen. Het laatste stuk van de etappe ging over een rustig pad langs de rand van de baai totdat we Etaples bereikten.

In Etaples liepen we over de boulevard naar het centrum. Er stonden hier heel wat mooie standbeelden. Ons hotel was vlakbij de brug over de baai, die we de volgende dag zullen nemen. Het hotel was recent geheel vernieuwd. We hadden een prima kamer voor de prijs die we moesten betalen. In de avond zijn we nog uit eten geweest.

vorigevolgende