Grand Fort Philippe – Calais (24,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 9 september 2021: Grand Fort Philippe – Calais (24,5 km)

Na een heerlijke ontspannende avond in het bubbelbad, een goede nachtrust en een goed ontbijt vertrokken we voor een pittige etappe. Er was eerst vrij veel zon en ruim 20 graden. Later kregen we nog een schamper van een onweersbui.

Vanaf onze Bed and Breakfast liepen we naar de kust. Het strand was heel breed. Via een vlonderpad gingen we een prachtig duinengebied in. Eerst waren er nog veel gemakkelijk te lopen graspaden. Verderop werd het steeds meer zandhappen

De paden werden goed onderhouden. Op een gegeven moment toen het erg zanderig werd hebben we stukken langs de vloedlijn gelopen in plaats van de mulle zandpaden iets verder van de kustlijn. De zee was ver weg op een gegeven moment wel enkele kilometers. Het was een echt zanderig waddengebied. We genoten ervan.

Bij Les Hemmes de Marck verliet de GR120 de kust. Inmiddels ware we aan onze lunchpauze toe, maar er waren nergens bankjes om op te zitten. Uiteindelijk besloten we om op het gras te zitten voor onze lunch net voordat de onweersbui ons schamperde. Gelukkig kregen we maar een heel klein beetje regen.

Na de lunchpauze hadden we een saai pad van enkele kilometers naar Calais. Ook in Calais was er niet veel aan. Wat ons opviel waren de vele hekken en prikkeldraad. Dit was waarschijnlijk opgezet vanwege de vluchtelingproblemen enkele jaren geleden.

Ook in de stad vonden we er niet veel aan. We konden de GR120 blijven volgen tot vlakbij ons hotel. In de avond zijn we nog uit eten geweest.

vorigevolgende