Dunkerque – Bergues (18 km)

vorigevolgende

Maandag 6 september 2021: Dunkerque – Bergues (18 km)

Op 5 september hadden we een rustdag. Op deze dag hebben nog wel even langs de boulevard gelopen en langs het militair museum. Verder hebben we buiten gezeten op het binnenplaatsje bij ons appartement op deze mooie zonnige dag.

In de ochtend van 6 september is Gijs nog even naar de supermarkt geweest om brood te halen. Daarna hebben we ontbeten en de spullen ingepakt. Tegen half tien vertrokken we uit ons mooi gedecoreerde verblijf. Haast hadden we niet want de etappe was vrij kort en niet moeilijk. Het was zeer zonnig en een stuk warmer. Het werd zo’n 25 graden.

Vanuit het appartement gingen we weer naar de boulevard. We liepen daar nog een stukje langs. Vervolgens gingen we richting het militair museum. We liepen door het park langs het museum op. Vanaf het museum liepen we door oude wijken richting het centrum. Er waren veel vaarten en grachten in Dunkerque, wat dat betreft was het typisch Nederland.

We staken paar maal een brug over, passeerden het station en liepen daarna door de stad over meest rustige wegen en paden. Erg bijzonder vonden we de stad niet. Aan het einde van Dunkerque liepen we nog door een woonwijk totdat we bij de autoweg kwamen. We moeste de autoweg even volgen over een gravelpaadje. Op een gegeven moment konden we onder de autoweg door en kwamen in een laatste woonwijk van Duinkerken. Daar was een bankje voor onze eerste lunchpauze.

Nadat we de woonwijk uit waren ging de GR120 over gravelpaden door een bosachtig gebied. Dat was mooi om te lopen. Onderweg naar Bergues hebben we nog een tweede lunchpauze ingelast.

Bij Bergues liepen we nog een heel stuk over de stadswallen voordat we het centrum ingingen. We kwamen langs oude torens op een heuvel voordat we bij ons eindpunt van de etappe op het marktplein bereikten. Onze Bed and Breakfast was hier dichtbij. Het was een oud huis en karakteristiek ingericht. In de avond hebben we gegeten op een terras aan het marktplein.

vorigevolgende