Berck – Fort Mahon Plage (22,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 17 september 2021: Berck – Fort Mahon Plage (22,5 km)

We hebben heerlijk geslapen in verder een hele simpele kamer. We stonden redelijk vroeg op omdat ons toch wel een stevige etappe stond te wachten. Het was eerst nog kil en wat mistig. Het werd gelukkig al snel warmer en later ook zonniger en 22 graden, kortom een heerlijke wandeldag.

De GR120 was iets veranderd en liep langs ons hotel, dus we waren meteen weer op de route. We moesten nog even door een woonwijk. Daarna verlieten we Berck via een onverhard pad. Al snel kwamen we op een breder hal verharde weg, waar menige tractor met zandkar passeerde met veel stof en ons leven zuur maakten. Dat was regelmatig even aan de kant gaan staan en zandhappen.

Verderop verlieten we gelukkig deze weg en werd het stil. We kwamen nog door een klein dorpje voordat we de duinen ingingen. Het was hier weer heel mooi, maar ook ploeteren. Op een gegeven moment kwamen we op een pad langs de baai Authie. Hier was de ondergrond een stuk steviger en konden we genieten van de natuur.

Enkele kilometers verder kwamen we langs een restaurant waar we het pad langs de baai verlieten. Er liepen hier ook een paar schoolklassen die heel wat geluid produceerden, maar toch ook behoorlijk gedisciplineerd waren.

We liepen vervolgens enkele kilometers over halverharde wegen meest tussen weilanden. Het zag er hier behoorlijk Nederlands uit. Op een gegeven bereikten we de D940 een drukke weg, waar we een stuk langs moesten lopen om zo de rivier de Authie over te steken.

Hier hielden de roodwit tekens plotseling op. Gelukkig hadden wij de route van de Franse GR info site gekopieerd, zodat we deze toch konden lopen. De GR120 vanaf dit punt tot Le Treport was hier slechts gedeeltelijk gemarkeerd.

Na de brug over de rivier volgden we nog even een weg richting Fort Mahon Plage. Daarna gingen we verder over een klein lokaal weggetje totdat we op een smal pad langs de rivier kwamen. Hier hebben we tussen het lange gras een plekje gezocht voor onze lunchpauze.

Na de lunchpauze hebben we dit pad vele kilometers gevolgd. Eerst was het een smal hobbelig pad door hoge begroeiing langs de rivier op. Het was nog net voldoende zichtbaar. Soms was het ook nog eens behoorlijk modderig. Kortom het was een echte Bootcamp pad. Toen we weer in de buurt van de baai kwamen werd de begroeiing lager. En nog wat verder werd het een breder pad waar ook voertuigen langs kwamen. Ook daar was het soms even erg modderig. Maar gelukkig konden we al slalommend de ergste modderpartijen vermijden. Op het laatste stuk van dit lange pad werd het steeds zanderiger doordat we dichter bij de duinen kwamen.

Bij Fort Mahon Plage gingen we van het pad af. Daar was een bankje voor onze tweede lunchpauze. Daarna was het niet ver meer naar onze overnachtingsplaats, waar we om vier uur in de middag aankwamen.

Het was een mooi appartement! We hebben zelf gekookt. In de avond hebben we ook nog even naar een prachtige heldere zonsondergang gekeken. Het was de eerste keer dat we de zon in de zee zagen zakken.

vorigevolgende