Wimereux – Hardelot Plage (19 km)

vorigevolgende

Maandag 13 september 2021: Wimereux – Hardelot Plage (19 km)

Na een lekkere rustdag in het appartement in Wimereux zijn we op maandag vertrokken voor de volgende etappe. Het was mooi wandelweer, zo’n 20 graden zon en wolken.

We waren Wimereux al snel uit en liepen via een mooi wat op en neergaand pad dicht langs de kust naar Boulogne sur Mer. In Boulogne sur Mer ging de GR120 eerst een stuk langs de boulevard. Daar kwamen we hele klassen leerlingen tegen die een uitje bij het strand hadden. Wij hebben er zelf ook even op een bankje gezeten om wat te eten.

Vervolgens gingen we door het havengebied van Boulogne sur Mer. Dat betekende enkele kilometers over een hele lelijke en vrij drukke route. Aan het einde van het havengebied kwamen we weer even op het strand. Al snel gingen we weer de boulevard op langs een zuidelijke wijk van Boulogne sur Mer. Ook hier hebben we met uitzicht op zee gezeten en wat gegeten.

Daarna was het nog een stukje door de wijk totdat we op een op en neer gaande paden kwamen naar Equihen Plage. Omdat Anja last had van ontstoken tandvlees zijn we daar even een Pharmacy in gedoken. We werden meteen goed geholpen. Dat is in Frankrijk goed geregeld. Elk dorpje heeft zijn Pharmacy met deskundig personeel.

Vervolgens liepen we weer richting het strand. Het water begon al wel wat op te komen, maar het strand was nog breed. Na enkele honderden meters zouden we weer de duinen in moeten met waarschijnlijk heel veel mul zand. We besloten om verder over het strand te lopen. Het riviertje dat we over moesten steken stelde gelukkig niet veel voor.

Het strand was heerlijk om te lopen. De ondergrond was stevig, zodat je niet wegzakte. Net voor Hardelot Plage was nog een riviertje wat we over moesten. We dachten dat dit wel via een bruggetje kon. Maar helaas die was er niet. Toen zijn we zover mogelijk richting de zee gelopen, want daar was het riviertje het breedst. Daar konden we oversteken zonder dat we de schoenen moesten uit te trekken.

Vervolgens liepen we naar de boulevard van Hardelot Plage. Deze volgde we nog even tot het centrum. Daarna was het nog een stukje naar het hotel dat niet aan de kust lag. We kregen een gratis upgrade! We hadden een prachtige kamer, waar we heerlijk konden uitrusten. In de avond zijn we nog uit eten geweest.

vorigevolgende