Stella Plage – Berck (13,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 16 september 2021: Stella Plage – Berck (13,5 km)

We hebben zeer matig geslapen op een slecht bankbed in een hele kleine kamer. Ontbeten in ons appartement. Daarna de boel schoon achtergelaten en sleutel teruggebracht naar het kastje waar we de sleutel de vorige dag hadden opgehaald. We hebben de eigenaar in het geheel niet gezien.

We zijn weer terug naar het strand gelopen en hebben daar de GR120 weer opgepakt. De eerste 8 kilometer ging langs een breed en zeer stil strand. Het grootste stuk was heel goed te lopen. Soms hadden we wat zacht zand en was het even ploeteren.

Nadat we op de boulevard van Berck waren aangekomen zijn we op het eerste vrije bankje gaan zitten voor de lunchpauze waar we echt aan toe waren. Daarna zijn we doorgelopen langs de boulevard. Later, bij de zuidwest kant van Berck werd het een pad langs kust. Aan het einde van dit zagen we op een zandbank vlakbij honderden zeehonden liggen. Het was heel bijzonder. Er kwamen er steeds méér bij. We hebben er een heel tijd naar staan kijken, net als vele anderen.

Na dit bijzondere oponthoud hebben we de GR120 weer opgepakt over een zandpad langs de kust en later door de duinen. Op het laatst gingen we van de duinen weg richting onze eindbestemming, een hotel aan de zuidoost kant van Berck. Daar kwamen we om 15:00 uur aan.

Het hotel zou volgens de berichten die we ontvangen hadden al open zijn voor nieuwe gasten. Helaas was dit niet het geval en moesten we nog een uurtje wachten. Daarom hebben we eerst nog even onze boodschappen gedaan. Toen we terugkwamen konden we in onze kamer. In de avond hebben we bij de Burger King wat gegeten. Goede restaurants waren er niet in de buurt.

vorigevolgende