Calais – Wissant (19 km)

vorigevolgende

Vrijdag 10 september 2021: Calaihttps://www.gijsenanjaoppad.nl/e9-kustpad/gr120/grand-fort-philippe-calais-245-km/s – Wissant (19 km)

We zijn op tijd opgestaan. Het ontbijt in ons hotel was redelijk maar niet geweldig. Na ons vertrek hebben we eerst nog ons lunchpakket gekocht bij Match.

Daarna hervatten we onze wandeltocht langs de GR120. De route ging meteen richting het strand. Iemand wees ons op een ijzeren draak die we zeker zouden moeten zien. Daardoor moesten we wel een paar honderd meter omlopen. Het was inderdaad een enorme ijzeren draak, die verder moeilijk te beschrijven valt. We hebben wel een foto van dit monster toegevoegd.

Na dit bezoekje zijn we doorgelopen naar strand. We hebben het strand een lange tijd gevolg. We besloten om bij Fort Lapin niet de duinen in te gaan, maar het brede strand te blijven volgen tot even voorbij Sangatte.

Bij Sangatte zijn we naar de D923 gelopen. We volgden de D923 een tijdje tot het einde van Sangatte. In het centrum van Sangatte stopten we we even, omdat er een picknickbank stond.

Na Sangatte veranderde het landschap totaal. Het was niet meer vlak. We kwamen in een heuvelachtig gebied terecht. De GR120 ging hier meer dan 100 meter omhoog. We werden getrakteerd op mooie vergezichten. Na een ommetje door het binnenland liepen we door de heuvels weer richting de kust. We kwamen tot vlakbij Blanco Nez, het hoogste punt in de omgeving met een vuurtoren op de top. Even voor de top sloegen we linksaf. Via vele trappetjes gingen we weer naar beneden tot een stukje boven het zeeniveau.

Vanaf dit punt volgden we over een ietwat heuvelachtig pad de kustlijn. We hadden regelmatig goed zicht op de kliffen langs de kust. Twee kilometer voor Wissant daalden we weer af naar de kust. Het strand was smal want het was vloed. Soms was het daarom even lastig om langs het strand te lopen. Op een gegeven moment liepen we tegen een riviertje aan die op zee uitkwam. We probeerden dit te omzeilen door de duinen in te gaan, maar helaas liepen we tegen een verboden toegang bord aan.

Dus maar weer terug langs het strand en dan maar de schoenen uit en met blote voeten er door heen. Het water kwam tot aan de onderkant van onze pijpen van onze korte broeken. Het kostte heel wat moeite om het zand van onze voeten te verwijderen. Dat was wel nodig voordat we onze schoenen weer konden aantrekken.

Het was nog ruim een kilometer langs de kust en soms even over de rotsen. Het was een echte bootcamp geworden. In Wissant liepen we meteen door naar onze overnachtingsplaats, een appartement boven een woonhuis. Nadat we ingecheckt waren hebben we ons gedoucht, boodschappen gedaan en zelf gekookt.

vorigevolgende