Fort Mahon Plage – Le Crotoy (20,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 18 september 2021: Fort Mahon Plage – Le Crotoy (20,5 km)

We hebben helaas maar matig geslapen in een mooi appartement. Het matras was prima, maar de hoofdkussens waren echt waardeloos. In de ochtend zijn we om 7 uur opgestaan, hebben we ontbeten en onze spullen ingepakt. Voordat we vertrokken hebben we het appartement even schoon gemaakt om zo 30 Euro te besparen. Om dik half negen waren we klaar voor vertrek.

We hebben eerst nog bij de bakker wat brood gekocht voor onze lunch en liepen daarna door naar het strand. We besloten om maar niet het pad door de duinen te nemen. Bij de opgang naar het strand hadden zich vele uitgedoste mensen verzameld voor een optocht. Ook werd er op doedelzakken gespeeld. Het was een heel festijn.

Nadat we even naar dit festijn gekeken hadden zijn we het strand opgelopen. Het begon vloed te worden. Toch konden we hier goed langs het strand wandelen. Soms was er een stevige ondergrond afgewisseld met stukken waarin je wegzakte in het zand, wat het soms behoorlijk zwaar maakte. Er waren heel veel meeuwen te zien.

Na zo’n zes kilometer lopen stond er op de Franse website met alle GR routes dat je moest doorsteken door de duinen naar een pad. Ook langs het strand stond er een bord met een schiereiland en daarachter water. Wij wilden niet vastlopen op een schiereiland. Daarom namen we de doorsteek door de duinen. Dat was heel zwaar! Al snel zagen we het pad, maar het bleek helaas een heel zanderig ruiterpad te zijn. En het aangegeven water achter de duinen was er helemaal niet.

Eerst maar eens een plekje zoeken om wat te eten. Daarna toch maar weer verder op het zanderige duinpad wat soms dichtgegroeid was met duindorens. Verderop was er weer een mogelijkheid m naar de kust te gaan. Nog 2 km over zo’n zanderig duinpad was eigenlijk niet te doen. Dus besloten we om toch maar weer over het strand verder te lopen.

Het water was iets gezakt en het strand inmiddels heel breed geworden. Het bleek dat we het strand steeds konden volgen inclusief de afbuiging naar het oosten richting de baai de Somme. Het was nogal zwaar lopen omdat we steeds een stukje wegzakten in het zand. Op een gegeven moment kwamen we langs grote velden zeekraal. Ook werd het geleidelijk droger op de grond, een mooi plekje voor een rustpauze.

Na de pauze moesten we even een stukje het binnenland in om een riviertje over te steken. Daarna liepen we over een heel modderig pad weer terug naar de baai, die verder konden volgen tot Le Crotoy. Het werd steeds drukker. Met het mooie en de vrije zaterdag waren er weer veel wandelaars op uitgetrokken.

We kwamen steeds dichter bij Le Crotoy. Daar was een evenement gaande met de oude luchtmacht. Aan de lopende band zagen we vliegtuigjes landen en vertrekken. Er werd ons verteld dat in verband met dit evenement we het pad langs de baai moesten verlaten. We gingen de duinen door, die hier heel smal waren. Daarna gingen we over een pad verder richting het dorp. Plotseling zagen we weer wit rood tekens, die we al ruim een dag gemist hadden.

Het was heel druk in Le Crotoy. Wij liepen door tot dicht bij het centrum. Daar was onze overnachtingsplaats voor twee nachten. Het was een simpel ingericht maar wel ruim appartement met een zitje buiten. Wij hebben zelf gekookt.

vorigevolgende