Bergues – Gravelines (30 km)

vorigevolgende

Dinsdag 7 september 2021: Bergues – Gravelines (30 km)

We hadden een prima ontbijt bij onze Bed and Breakfast. Al vroeg vertrokken we voor een lange etappe. We kochten eerst bij bakker brood voor onze lunch. Het was een zonnige en warme dag, zo’n 27 graden. We hadden deze dag heel veel asfalt, zeker 90%.

Het was een saaie vlakke etappe door de polder en enkele kleine plaatsjes waar weinig te zien was. We liepen meest langs kanalen en vaarten. We vorderden snel. Na 12,5 km was onze eerste lunch stop bij een kerk. We vonden een schaduwplek op een muurtje waar we konden zitten.

9 km verder aan het begin van Bourbourg bevond zich een picknickplaats met één bankje geheel in de schaduw voor onze tweede lunchpauze. Het laatste stuk hebben we onderweg nog een keer uitgerust.

Bij Gravelines werd de route pas echt mooi. Dit stadje heeft een prachtige grachtenstelsel en stadsmuren. Dit stadje zouden we de volgende dag verder verkennen.

Het hotel waar wij overnacht hebben was in het centrum van Gravelines op het marktplein. Helaas konden we daar niet meer reserveren voor een diner. Ook in de rest van het centrum waren echt alle andere restaurants en snackbars dicht. Dat is echt ongelofelijk. Daarom deden we nog gauw wat inkopen in een supermarkt zodat we tenminste iets te eten hadden.

vorigevolgende