Gravelines – Grand Fort Philippe (6 km)

vorigevolgende

Woensdag 8 september 2021: Gravelines – Grand Fort Philippe (6 km)

Na de lange etappe van de vorige dag volgde er een hele korte. Want ruim 30 km in één dag naar Calais is te ver voor ons. Ook wilde we wat tijd nemen om het burchtstadje Gravelines nog wat beter te bekijken.

Het was deze dag zonnig en erg warm, zo’n 28 graden. Onze hotel kamer was ook erg warm. Als je het licht aanhebt kun je de ramen niet openen om zo de insecten buiten te houden. In de nacht konden de ramen wel open en gelukkig koelde het toen wat af. We wilden uitslapen, maar even na zes werden we wreed gewekt door het brandalarm. Het bleek vals alarm en dat was balen.

Anja heeft na dit intermezzo nog wel geslapen. We hebben in de ochtend rustig aangedaan. We hebben uitgebreid ontbeten in het hotel en daarna om half elf vertrokken we. We hebben alle tijd genomen om over de wallen rondom Gravelines te lopen. Op een paar plaatsen hebben we wat langer gezeten. Om 13:00 waren we bij een restaurant om te lunchen. Daarna hebben we nog wat over de stadswallen gelopen en nog een tijdje gezeten. We konden pas in ons Bed and Breakfast om 18:00.

Toen het tijd begon te worden zijn we via de supermarkt gelopen voor onze avondmaaltijd. We hielden het simpel, omdat we in de middag al uitgebreid geluncht hadden. We hadden een Bed and Breakfast met jacuzzi. We hebben lekker van de bubbels genoten voordat we gingen slapen.

vorigevolgende