Etaples – Stella Plage (12,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 15 september 2021: Etaples – Stella Plage (12,5 km)

Op deze dag hebben we heel rustig aangedaan. Het was een hele korte etappe. We hebben eerst in het hotel ontbeten. Rond 10 uur gingen we weer op pad. We hebben eerst nog wat inkopen gedaan voor onze lunch. Daarna gingen we over de brug Etaples uit.

De etappe begon met hal verharde weg, maar de weg werd al snel klein paadje langs de dijk en de schorren. Het werd op een gegeven moment steeds natter. We kwamen erachter dat we ook op de dijk konden lopen. Daar was ook een smal paadje. We liepen toen tussen de schorren en de landingsbaan van het vliegveld van le Touquet. De landingsbaan leek niet in gebruik te zijn, waardoor we konden genieten van de rust.

Hat pad langs de landingsbaan was een heel lang pad wat uiteindelijk bij Le Touquet uitkwam. Daar gingen we een stukje langs de plaats op. We maakten nog een ommetje over een landpunt. Bij het uitzicht over de oceaan hebben we de eerste rustpauze genomen. We hadden vanaf ons rustbankje een mooi uitzicht over het punt waar de baai in de oceaan uitkwam.

Via een gravelpaadje kwamen we bij de boulevard van Le Touquet. Daar liepen we even langs en vervolgens gingen we het strand op. Zo lang we nog langs Le Touquet liepen konden we over een plankenpad lopen.

Daarna gingen we het strand op. Dat ging prima want het was eb. Om 14:00 uur waren we al in Stella Plage. Ons appartement was niet eerder dan 15:00 beschikbaar. We hebben daarom nog een uurtje op een bankje gezeten op de boulevard.

We moesten de sleutel ophalen uit een kastje bij een huis dat vergrendeld was met een code. Dat was enkele honderden meters verderop. Het was een heel klein gedateerd appartement, waar je nauwelijks in kon bewegen als het bankbed was uitgeklapt. Verder hebben we gedoucht, boodschappen gedaan, zelf gekookt en naar een prachtige ondergaande zon gekeken.

vorigevolgende