Blog vanuit Chanaz

vorige blogvolgende blog

Vrijdag 05 juli 2019, Chanaz, Frankrijk

Leuk dat we zoveel enthousiaste reacties kregen. Ook vandaag weer een tropenrooster. Temperatuur weer ruim boven de dertig graden. We hebben voor de middag een korte etappe gelopen en staan nu in Chanaz op de camping.

Sinds ons eerste verslag, hebben we de eerste dagen weinig gelopen. We hebben een paar dagen geschuild in een geairconditoned hotel in Neydens. We konden hier overdag naar een zwemparadijs wat er naast lag. Het geeft je niet het echte gevoel van pelgrimeren, maar was wel even lekker om van de hitte bij te komen. In de nacht van zondag op maandag heeft Gijs de nodige dromen gehad. Blijkbaar was het tot zijn onderbewustzijn doorgedrongen dat zijn ruim 38 jarige contract met zijn werkgever nu echt per 1 juli beëindigd is.

Vanaf dinsdag zijn we weer gaan lopen. Het was minder warm maar nog altijd tegen de 30 graden. We hebben daarom besloten elke dag vroeg te starten. Eerst hebben we in een gite d’etape overnacht waar we zelf ons eten moesten bereiden. We waren de enigen, dus lekker rustig.

De dag erop hebben we in een herberg overnacht. Het eten was hier erg goed en het personeel vriendelijk. Gisteren hadden we een lange tocht van 24 kilometer met heuvels en ruim 30 graden. Tegen het einde kwamen we langs een grote alternatieve tuin met allerlei vruchten. We werden uitgenodigd om daar wat van te plukken. Rode bessen waren er in overvloed. Bij het eindpunt wachtte ons een minder leuke verrassing. De camping eigenaar zei dat de camping vol was en verwees ons door naar een particulier adres. Maar die hadden er geen zin. Uiteindelijk bleek er plaats in de lokale herberg. Die hebben we toen maar genomen. De volgende ochtend liepen we verder langs de camping op. Wat bleek, er waren nog veel plaatsen vrij. Blijkbaar had de camping eigenaar geen zin in trekkende pelgrims.

Vandaag hadden we maar een korte etappe van 11,5 km, die we in ruim 2 1/2 uur gelopen hadden, zodat we voor de grootste hitte binnen waren. Chanaz is een leuk oud plaatsje. We hebben net nog een echte molen met molenaar bezocht.

Morgen is nog een hete dag. Daarna wordt het een stukje koeler en hopen we wat sneller vooruitgang te maken.

vorige blogvolgende blog