Blog vanuit Condom

vorige blogvolgende blog

zaterdag 17 augustus 2019, Condom, Frankrijk

Nu we weer aan de rand van het zwembad zitten is het tijd voor het volgende berichtje. We hebben inmiddels het stadje Condom bereikt. Dat is een mooi oud stadje, waar we een rustdag ingelast hebben. We zijn inmiddels ver gevorderd in Frankrijk en hopen over een paar weekjes in Spanje aan te komen.

Als eerste willen we jullie hartelijk bedanken voor de vele spontane felicitaties voor Anja’s zestigste verjaardag. Wij hebben dit samen op passende wijze gevierd in Cahors. We zijn op de avond voor haar verjaardag uit eten geweest bij een brasserie met live muziek.
Ook de afgelopen periode hebben we heel wat beleefd. Ook in de afgelopen periode hebben we weer vele ontmoetingen gehad. Er waren nog steeds veel pelgrims op pad, wel wat minder als tussen Le Puy en Conques. Doordat je allemaal hetzelfde doet is het contact snel gelegd.

Op een van de adressen kwamen we een Amerikaanse man tegen, die een tijd in Rotterdam gewoond heeft en na een ernstige ziekte vanuit Nederland verhuisd is naar een heel klein oud plaatsje in Frankrijk om daar een nieuw leven op te bouwen.

Onderweg waren onze gedachten en gebeden bij veel mensen. Deze keer speciaal bij de vader van onze schoondochter, die onverwacht een hartoperatie moest ondergaan. Gelukkig is alles goed gegaan!

Op een van onze overnachtingsadressen, hadden we demi pension besproken, dat is met avondeten en ontbijt. Maar wat bleek, de gastvrouw had wat ingrediënten klaar gelegd en verwachtte dat de gasten daarvan zelf een maaltijd brouwden. Er werd wel wat gemopperd, maar het kwam prima voor elkaar en bracht een ieder dichter bij elkaar.

Enkele dagen geleden zaten we in een gite d’etape waar je zelf voor je eten moest zorgen. Daar hebben we gezamenlijk met een groep van negen pelgrims een maaltijd bereid en zo samen een gezellige avond gehad.

We hebben ook weer enkele keren gekampeerd. Op één plek was dit de enige optie omdat alle overnachtingsmogelijkheden al volgeboekt waren.

Op onze wandeldagen was het een afwisseling van hete dagen en koelere dagen. Bij ruim 30 graden overdag is het nog goed te doen. Op de heetste dag van 36 graden hadden we gelukkig net een korte etappe ingepland. Op deze dag kwamen we Cahors binnen, waarbij de ingang van het stadje pelgrims werden ontvangen door vrijwilligers.

De omgeving is sterk veranderd. We zijn de bergen uit en lopen nu door een glooiend landschap. Het gedeelte tussen Figeac en Cahors was erg saai. Daarna werd het weer mooier. De laatste dagen hebben we veel door enorme zonnebloem akkers gelopen. We komen door vele kleine oude stadjes met vaak een mooie kerk. Maar ook regelmatig is er achter de mooie oude muren niet veel meer dan een puinhoop.

We hebben ook een dag gehad met veel regen, wat de paden veranderde in glibberige modder paden. Het kleefde onder aan de schoenen, zodat het wandelen hierdoor heel zwaar werd. Ook de dag erop was het nog glibberen. We hadden toen net een lange etappe ingepland. Gelukkig kwamen we toen onderweg langs een hotel op een eenzame plaats. Dit hotel had hele grote kamers en heerlijk eten.

Morgen hebben we een rustdag om Condom nog wat verder te bekijken. We hopen dan onze pelgrimstocht te vervolgen op maandag.

vorige blogvolgende blog