Blog vanuit Geneve

volgende blog

Vrijdag 28 juni 2019, Geneve, Zwitserland

Vanuit een heet Geneve een eerste berichtje. We hebben vandaag een rustdag en we zitten nu onder een boom in de schaduw. Inmiddels hebben we 30 km afgelegd. We hebben vanochtend ons eerste stempel in ons pelgrimspaspoort laten zetten.

De reis op 26 juni ging bepaald niet volgens plan. Als pelgrims moesten we hier maar vast aan wennen. De bus chauffeur in Apeldoorn liet ons gewoon staan en reed door. Bij de treinen was er een treinstoring. Uiteindelijk kwamen we drie kwartier later op Schiphol. Maar pelgrims worden altijd geholpen. Dus mochten we de priority lane nemen bij de security check. Het vliegtuig had ook een vertraging van een half uur. De trein naar Nyon ging normaal.

Eerste dag was een korte etappe in de hitte naar een kasteel. De volgende etappe naar Geneve was behoorlijk lang. We zijn vanwege de hitte iets na 6 uur in de ochtend vertrokken. Het was gisteren middag 34 graden. Onderweg werden we meerdere malen aangesproken. Er werd ons Buen Camino gewenst.

De eerste nacht hebben we overnacht in een kasteel met een prachtige tuin waarin we ’s avonds hebben gegeten en gerelaxed. We verblijven nu in een appartement in Genève. Helaas is er geen airco,dus is het er bloedheet.

De eerstkomende paar dagen zullen we een tropenrooster aanhouden en niet al te lange etappes maken.

volgende blog