Blog vanuit Le Puy en Velay

vorige blogvolgende blog

zondag 21 juli 2019, Le Puy-en-Velay, Frankrijk

Op onze rustdag in Le Puy willen we weer iets van ons laten horen. Inmiddels hebben we er zo’n 400 kilometer op zitten. Le Puy is een indrukwekkende oude stad, met name voor degenen die op pelgrimsreis zijn. We verblijven op dit moment in een hotel om een dagje op adem te komen en te genieten van Le Puy. Vandaag hebben we gebruikt om ons geestelijk en fysiek voor te bereiden voor het volgende deel van onze tocht.

Vanochtend om 7 uur zijn we naar de mis geweest in de kathedraal, waarin pelgrims uitgezegend worden. Wij waren daar met zeker 150 andere pelgrims. Wij waren de enigen uit Nederland. We waren ook één van de weinigen, die van plan zijn om in één keer naar Santiago de Compostela te lopen. De meesten gingen één of twee weken lopen.

Verder hebben we Le Puy vandaag nog wat verder verkend. We hebben ook een bezoekje gebracht aan de kapel Saint-Michel op een 80 meter hoge rotspunt in het midden van de stad, eigenlijk een must voor een pelgrim. Verder hebben we het rustig aangedaan.

De laatste drie dagen naar Le Puy liepen zoals gepland. De etappes waren niet al te zwaar en de temperaturen waren goed om te wandelen. We hebben deze dagen regelmatig opgetrokken met een Elfriede,een aardige Duitse vrouw van onze leeftijd, die nu vanuit Le Puy weer naar huis is. Ze deed deze tocht terwijl haar man er een aantal dagen met een aantal andere mannen met de motor op uit was.

Als we terugkijken op het eerste deel van de tocht, waren de eerste 10 dagen lastig vanwege de grote hitte. Daarna was het prima te doen. We hebben in deze periode heel wat meegemaakt. Vermeldenswaard is ook dat we in deze periode op geen enkel moment onze regenkleding gebruikt hebben.

Komende week wordt er weer een hittegolf verwacht. We zullen het daarom de komende dagen rustig aandoen. Gelukkig verkeren we de komende week meestal iets boven de 1000 meter. Het zal wel een stuk drukker zijn met pelgrims vanwege de vakanties in Frankrijk. Maar met de tent bij ons zullen we altijd een overnachtingsplek kunnen vinden.

vorige blogvolgende blog