Blog vanuit San Xiao do Camino

vorige blogvolgende blog

Zaterdag 05 oktober 2019, San Xiao do Camino, Spanje

Het einde van onze pelgrimstocht nadert met rasse schreden. Gisteren zijn we het 100 kilometer punt gepasseerd en inmiddels is het nog maar ruim 60 km naar Santiago de Compostela. We hopen daar aanstaande dinsdag 8 oktober aan te komen. We hebben ook onze terugvlucht naar Nederland geboekt op 10 oktober.

Dit gaat gepaard met gemengde gevoelens. Aan de ene kant gaat dit het einde betekenen aan wat aanvankelijk een eindeloze wandeltocht leek. Aan de andere kant zien we er naar uit om familie en vrienden weer te zien. Voor Gijs gaat dan de echte nieuwe periode van zijn leven beginnen.

De afgelopen dagen hebben we nog wat contacten gehad met medepelgrims. Op het 100km punt zien jullie een stel uit Californië. Ook hebben twee Amerikanen ontmoet die zich laten aanspreken met hun trail name. Dit is gebruikelijk in de VS. Dit bracht Anja aan het denken. Ze stelde voor dat wij op de trails dan verder als Happy en Hippy door het leven gaan, maar dat moeten we nog even uitvechten Daarnaast hebben we een stukje opgewandeld met twee stellen uit Nieuw Zeeland, waar we een behoorlijk diepgaand gesprek mee hebben gehad.

Nadat we de laatste bergen overgestoken hadden kwamen we in Galicië. De natuur is hier volkomen anders en veel aantrekkelijker, groen, veel bomen en heuvelachtig. Daar genieten we van, inclusief het meest mooie wandelweer.

Bij Sarria, ruim 100 km voor het einde, kwamen er treinen vol nieuwe pelgrims aan, die slechts ruim 100 km voor hun compostela gaan lopen. We zagen velen met gloednieuwe rugzakken en schoenen. Wij beschouwen de laatste 100 km als onze intocht.

In de laatste blog na onze aankomst zullen we vertellen over onze aankomst en nog wat terugkijken op deze pelgrimstocht.

vorige blogvolgende blog