Saint Valery En Caux – Les Grandes Dulles (25 km)

vorigevolgende

Zondag 26 september 2021: Saint Valery En Caux – Les Grandes Dulles (25 km)

De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan en hebben we vroeg ontbeten. Het was een heel simpel ontbijt. Even na acht uur vertrokken we. Voordat we met de etappe begonnen hebben we eerst brood voor twee dagen ingeslagen, omdat er voorlopig weining winkels zouden zijn. Op deze dag was er vrij veel bewolking en in de middag passeerde een pittige onweersbui. Verder was het prima weer om te lopen.

We waren al snel het dal weer uit. Wat volgde was een wat saaie etappe door de akkers en kleine dorpjes. Vanuit Saint Valery En Caux gingen we kilometers lang door velden. We moesten wat meer het binnenland in om zo in een wijde boog om een atoomcentrale heen te lopen.

In Bertheauville week de route aanwijzing af van wat wij op de Franse GR info website hadden gevonden. Wij besloten om de originele route te lopen. Een stuk verder in Conteville zagen we pas dat de GR21 route een stukje ingekort was.

Vanaf Conteville liepen we weer richting de kust. Bij de kust daalden we af langs een zeer bochtig pad langs verschillende herinneringen uit de tweede wereldoorlog. Bij Le Pont Rouge waren een aantal picknickbanken. Dat was een mooie plek voor onze lunch.

Na de lunch liepen we even langs de kust op. Daarna ging het weer omhoog langs een kerk met een hele grote begraafplaats. Opnieuw volgde er een weg door landerijen. De lucht begon steeds donkerder te worden en het begon te onweren. In het dorpje Septimanville hebben we de regenpakken aangedaan.

Even later begon het te stortregenen en hard te onweren. We hadden geluk want we kwamen net langs een bushokje waar we konden schuilen. Het duurde gelukkig niet lang en werd het al snel weer droog.

Bij Petit Dalles besloten we nog even door te lopen naar de kust. Hier kon je de krijtrotsen heel mooi zien. Daarna gingen we weer omhoog waar volgens de kaart een weggetje zou zijn richting ons hotel. Helaas was dit weggetje er niet meer. Daarom moesten we nog maar even doorlopen naar Les Grand Dalles. Dat betekende een extra afdaling en extra klim. Deze route was wel heel mooi.

Vanaf Les Grandes Dalles was het ruim twee km lopen naar ons hotel Sissy in een kasteel. Dat was een mooie beleving en heerlijk eten, maar ook prijzig.

vorigevolgende