Dieppe – Quiberville (20 km)

vorigevolgende

Vrijdag 24 september 2021: Dieppe – Quiberville (20 km)

Om half drie in de nacht werden we wreed gewekt uit onze slaap door het brandalarm. We pakten de belangrijkste spullen en gingen zo snel mogelijk via de trap naar beneden. Daar bleek het vals alarm te zijn. Iemand had gerookt in zijn kamer, terwijl dat strikt verboden was. Gelukkig hebben we verder goed geslapen. Na ontbijt vertrokken we voor een mooie maar toch wel pittige etappe vanwege de vele heuvels. Eerst liepen we nog even langs de bakker voor vers brood.

Na alle zon van de afgelopen tijd was het een bewolkte dag met regelmatig lichte miezerregen, maar het was niet nodig om onze regenkleding aan te trekken. In Dieppe moesten we meteen weer omhoog en liepen we eerst door een woonwijk. Toen we Dieppe uit waren gingen we meteen weer naar beneden over een mooi natuurpad.

Tijdens de dag kwamen verschillende kleine dorpjes tegen met enorm grote oude villa’s. We konden deze etappe wel omdopen in My Home is My Castle tocht.

Enkele malen kwamen we even bij de kust. Dan hadden we een schitterend uitzicht over de krijtrotsen. Met het grijze druilerige weer gaf dat ook weer speciale effecten.

Ook kwamen we langs een oude kerk, Eglise Saint Valery, vlakbij de kust. Daar zijn we even binnen geweest. Daar was ook een groep Belgen die daar kwamen met zeer oude auto’s, waarschijnlijk een vriendengroep van hobbyisten.

De laatste drie kilometer waren gemakkelijk. Om vijf uur waren we in ons hotel. Het was een simpele kleine kamer, maar we hadden wel prachtig uitzicht over de zee en de krijtrotsen. Daar hebben we ook gegeten.

vorigevolgende