Petit Caux – Dieppe (13,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 23 september 2021: Petit Caux – Dieppe (13,5 km)

We hadden prima geslapen op een stille plek. In de ochtend ontbeten we van ons eigen proviand en daarna vertrokken we. Het was een halve rustdag vanwege de lengte van de etappe en ook niet veel heuvels. Het was een afwisseling van zon en wolken en niét al te warm, zo’n 18 graden.

We moesten meteen vanuit Petit Caux omhoog naar de hoogvlakte. We liepen afwisselend verhard en onverhard langs enkele dorpjes naar Dieppe. Vrij aan het begin van de etappe moesten we nog een keer naar de kust afdalen tot vlakbij zee. Hier was het strand kleiachtig. Na de afdaling ging het meteen weer omhoog. Het was niet al te lastig.

We bleven verder op hoogte totdat we vlakbij Dieppe waren. Daar daalden we weer af naar het zeeniveau. We kwamen net voor Dieppe door Camp Cesar, een verdedigingslinie voor verschillende oorlogen.

Bij zee aangekomen gingen we meteen weer een stuk omhoog langs zeer grote villa’s. We kwamen langs een heel oude kerk met uitzicht op zee en de krijtrotsen. Daar hebben we geluncht en rustig aangedaan om niet te vroeg in ons hotel te zijn. Na de kerk daalden we weer af naar het centrum van Dieppe.

Om klokslag 2 uur waren we bij het hotel. We hebben ingecheckt, gedoucht en paar dingen gewassen. Daarna maakten we nog even een ommetje langs het kasteel en de kust en hadden we de tijd om dit rustig te bekijken. Dan konden we dit de volgende dag overslaan. Daarna hebben we boodschappen gedaan en zijn we uit eten geweest.

vorigevolgende