Le Tilleul – Montvilliers (25,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 29 september 2021: Le Tilleul – Montvilliers (25,5 km)

Na een heerlijk ontbijt en een gesprek met de andere gasten en de gastvrouw vertrokken we voor weer een vrij lange etappe. In de nacht had het flink geregend, maar gelukkig was het weer droog bij vertrek. Onderweg was er wel veel wind en de eerste uren nog enkele buitjes.

We gingen eerst langs de bakker voordat we met de etappe begonnen. We waren al snel Le Tilleul uit en in een dal met veel bomen. Dat was handig zodat we enkele keren een paar minuten onder een boom konden schuilen als er weer een buitje overkwam. Het pad was over het algemeen goed te belopen, maar soms was het wel behoorlijk modderig.

Onderweg werd er gewaarschuwd dat fazanten je kunnen aanvallen. Wij hebben er gelukkig niets van gemerkt. Wellicht stond deze waarschuwing er nog terwijl dit waarschijnlijk vooral een probleem is in de broedtijd en wanneer de jonge vogels net uit de eieren zijn gekomen.

Na een aantal kilometers lopen gingen we het dal weer uit. We kwamen in het dorpje Gonneville. Daar hebben we bij de Carrefour nog wat boodschappen gedaan. Na Gonneville volgden er heel veel graspaden met weinig hoogteverschillen. We vonden de route toch wel wat saai.

Net voor Turretot was er een flinke afdaling gevolgd door langzame klim. Bij Rolleville was er een echt steile afdaling gevolgd door een langzame stijging.
We kwamen via een onverhard pad Montvilliers binnen. Daarna was het nog een stukje lopen tot het centrum. We hadden daar een B&B overnachting geregeld vlakbij de GR21. De aankomst was goed geregeld, want we konden via een cijfercode naar binnen terwijl er op dat moment niemand anders aanwezig was. In de avond zijn we nog uit eten geweest.

vorigevolgende