Les Grandes Dulles – Fécamp (16,5 km)

vorigevolgende

Maandag 27 september 2021: Les Grandes Dulles – Fécamp (16,5 km)

We hebben heerlijk kunnen slapen op een stille plek. Aangezien het in de ochtend zou regenen en de etappe niet lang was besloten we uit te slapen. We zaten om negen uur aan het ontbijt. Ook daarna hebben we nog rustig aangedaan omdat het tot 11 uur regende. De rest van de dag was op paar druppels na droog. Er was wel veel wind vooral in het begin.

Eerst moesten we weer twee kilometer terug naar Les Grandes Dalles. Toen hebben we even een alternatieve route gelopen en buiten dorp kwamen we weer op de GR21. Tot aan dit punt was er beschutting tegen de wind. Op de GR21 was het weer open terrein en kregen we meteen een hele harde tegenwind. Anja kon daar nauwelijks doorheen komen.

Daarom hebben we vanaf Saint Pierre en Port een alternatieve route gelopen langs de D79, want we zagen op de kaart dat hier veel beschutting was met bomen. Gelukkig was er bijna geen auto te zien. Net voorbij het dorpje Eletot zijn we weer doorgestoken naar de GR21. Inmiddels was de wind wat geluwd.

Even voor Fécamp was de route gewijzigd, want het was waarschijnlijk te gevaarlijk geworden langs de klif. De GR 21 maakte nog wel een ommetje langs de vuurtoren en de kerk. Daarna ging het naar beneden naar het centrum van Fécamp.

De brug over de inham was afgesloten vanwege werkzaamheden. Gelukkig was er iets verder een wandelbrug geplaatst zodat we niet al te ver om hoefden te lopen. Ons hotel was een paar honderd meter vanaf de GR21. In de avond zijn we nog uit eten geweest. Het was wel even zoeken naar een open restaurant want velen waren op deze dag gesloten.

vorigevolgende