Montvilliers – Le Havre (18,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 30 september 2021: Montvilliers – Le Havre (18,5 km)

We hebben ontbeten op ons B&B adres en daarbij een heel gesprek gehad met gastvrouw. Na vertrek hebben we eerst boodschappen gedaan bij Carrefour.

Vervolgens gingen we terug naar de GR21 voor onze laatste etappe tijdens deze trip. We liepen eerst nog een stuk door Montvilliers. Daarna liepen we een aantal kilometers over paden, meest door het bos en steeds dicht bij de snelweg. Er was steeds veel verkeerslawaai. De paden waren behoorlijk op en neergaand.

Een aantal kilometers verderop gingen we onder autoweg door en daarna kwamen we in een bos dat tegen Le Havre aanligt. Bij een grote vijver hebben we in de zon geluncht. Het was toch niet warm vanwege een stevige wind.

Na deze pauze bereikte we al snel de stad. We liepen door een vrij drukke straat richting de kust. Even voor de kust bereikten we Les Jardins Suspendus. We konden dat terrein op, maar de kassen met de exotische planten waren helaas dicht waarschijnlijk vanwege het jaargetijde.

Vervolgens maakten we nog een ommetje door een bosje. Na dit ommetje waren we al snel bij het strand. Dit strand volgden we over een afstand van een paar kilometer door langs de boulevard te lopen. Het laatste stuk ging vanaf de kust over een brede vrij drukke weg naar het treinstation voor Le Havre.

Enkele honderden meters voor het treinstation hadden we een hotel geboekt voor de nacht. Nadat we ingecheckt waren zijn we naar het station gelopen om de treintickets naar huis te regelen. Helaas was onze voorkeurstijd al vol geboekt en was er geen andere keuze meer dan om de volgende dag heel vroeg te vertrekken met de trein die net voor zeven uur vertrok. Het voordeel was dat we daardoor al rond half vier in de middag thuis zouden zijn. In de avond zijn we nog uit eten geweest om zo deze vijfweekse wandeltocht van Breskens naar Le Havre af te sluiten.

vorigevolgende